Észtország látnivalói

Észtország, teljes nevén Észt Köztársaság észak-európai állam a Balti-tenger keleti partján. Az úgynevezett balti államok, vagyis Baltikum egyike. Északon és nyugaton a Balti-tenger, keleten Oroszország, délen Lettország határolja. Az 1940-ben Szovjetunióhoz csatolt állam 1991-ben nyerte el függetlenségét. Észtország egy igazi drágakő, ahol festői, középkori városkákat, történelmi ereklyéket és vadregényes tengerpartokat találhatunk.

A képen fa, kültéri, égbolt, ház látható

Automatikusan generált leírás

Tallin, a főváros

Tallin az ország gazdasági és kulturális központja, rendkívül meghatározó a középkori építészete. A város szívében található negyed, melyet Toompeá-nak neveznek, valójában egy mészkőhegy, amely megőrizte a történelmi hangulatát a macskaköves utcáinak és régi épületeinek köszönhetően. A terület hibátlan állapotban maradt fenn és gyalogosan megközelíthető. A Toompea tetejétől az Óváros nagy része látható, kiváló panoráma nyílik innen. Az Óváros kiemelkedő nevezetességeinek számítanak a nyüzsgő üzletek a Viru utcában, a XIV. századi Városháza és a fényűző XIX. századi Alexander Nevszkij-székesegyház.

Pärnu

Pärnu üdülővárosa ott található, ahol az azonos nevű folyó és a Rigai-öböl találkozik. A helyiek a „nyári fővárosnak” is nevezik a helyszínt, hiszen sok észt itt pihen nyaranta. Pärnu strandjai finom, fehér homokkal és gyönyörű dűnékkel büszkélkednek. A tengerparti sétány a part mentén halad és egy hagyományos tengerparti üdülőhely érzetét kelti. Naplemente után is világos van, mivel a sétány menti világítás biztosítja a látogatók számára a kellemes sétát.

Lahemaa Nemzeti Park

A Lahemaa Nemzeti Park könnyen megközelíthető Tallinból, körülbelül egy óra autóútra található tőle. Emiatt sokan egynapos kirándulásként választják ezt a különleges helyszínt. „Viru Raba” vagy a „Viru Bog” a park legkedveltebb részei közé tartoznak. A fák mocsaras talajon élnek, és kiváló minőségű környezetet biztosítanak. „Viru Bog” felfedezését egy 5 km-es sétány könnyíti meg, amely rendszerint száraz, kint van a vízből, de elég közel van ahhoz, hogy megcsodálható legyen a táj. A park közepén fekszik a Sagadi falu, ahol a Sagadi-kastély található, amelyet mindenképpen érdemes meglátogatni, ahol többet megtudhatunk a régió színes kultúrájáról és gazdag történelméről.


Bármikor is utazunk ebbe az elbűvölő országba, fontos, hogy ne feledkezzünk meg indulás előtt a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről!

Következő cikkünk: Lettország látnivalói