Észtország legszebb természeti képződményei

Észtország észak-európai állama a Balti-tenger keleti partján helyezkedik el. Az úgynevezett balti államok (Baltikum) egyike. Északon és nyugaton a Balti-tenger, keleten Oroszország, délen Lettország határolja. Észtországban öt nemzeti park található, valamint számos az eredeti állapotát megőrzött természetvédelmi terület. Az itt fellelhető érintetlen vadvilág minden utazót elvarázsol. Itt az ideje, hogy felfedezd Észtország legszebb természeti képződményeit!

A képen égbolt, kültéri, víz, természet látható

Automatikusan generált leírás

A természeti kincsekben gazdag vidék világszinten egyedülálló. Észtország gazdag növényzetéhez 1470 faj tartozik, míg állatvilágában számos európai emlős, több ritka és védett kétéltű szerepel. Az országnak kiemelkedően sok erdeje van az európai átlaghoz képest, amelyeknek egyik különleges látogatója az orosz sutaszárnyúmókus. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány kivételes helyszínt, melyeket érdemes meglátogatni, ha Észtországban járunk! Lássuk, hogy melyek is ezek!

Keila-vízesés

A Tallintól harminc kilométerre található Keila-Joa falu nevezetessége, a Keila-vízesés alapjaiban határozza meg a folyó élővilágát, hatalmas csuka- és sügér populációnak ad otthont. Tavasszal érdemes ide látogatni, hiszen akkor nyújtja a legvarázslatosabb látványt a helyszín.

Saaremaa szigete

A legnagyobb észt sziget a Saaremaa, amely a Balti-tengeren található. A sziget a Balti-tengeren fekszik, teljes lakossága megközelítőleg 40 000 fő, a sziget fővárosában, Kuressaare városában 16 000-en laknak. A szigetnek 8 ezer éves történelme van, amely során a dánok, a svédek, a németek és az oroszok is uralkodtak. A gazdag kultúra mellett csodás természeti értékek fedezhetőek fel.

Lahemaa Nemzeti Park

A gyönyörű Lahemaai Nemzeti Park Észtország legrégebbi és legnagyobb nemzeti parkja. A vidék magában foglalja a Kõrvemaa legészakibb területeit és az észak-észt mészfennsíkok egy részét is. Területének több mint 70%-a vadregényes, zöldellő erdő. Minek okám csak egy óra autóútra van a fővárostól, Tallintól, ideális egynapos kirándulást tenni ode. A „Viru Raba”, és a „Viru Bog” a park talán legszebb részei.

A világ egyedülálló természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Lettország legszebb természeti képződményei