Európa legnagyobb városai

Európa legnagyobb országa területét tekintve Oroszország, a második pedig ukrajna. A legnagyobb népesség is Oroszországban, illetve Németországban található, a népsűrűség pedig Hollandiában a legnagyobb.

Európa városai között számos igazi metropoliszt találunk. A nagyvárosokhoz mindig társul valami igazán felemelő, nyüzsgő nagyvárosi érzés. Európa legnagyobb városai között számos olyan helyszín szerepel, ahova mindenkinek érdemes ellátogatni legalább egyszer. Íme, Európa top 5 legnagyobb városa, amiket felírhatsz a bakancslistádra!

A képen égbolt, kültéri, épület, település látható

Automatikusan generált leírás

5. Madrid, Spanyolország

Madrid Spanyolország fővárosaként az Európa legnépesebb országainak listáján az ötödik helyezést nyerte el a 6,5 millió fős lakosságával. Aki a spanyol kultúrából és művészetből szeretne meríteni, annak tökéletes választás Madrid, hiszen rengeteg világhírű múzeuma van. A leghíresebbek a Prado, a Nemzeti Iparművészeti Múzeum, a Királyi palota és a Szent Ferdinánd Királyi Művészeti Akadémia. A turisták kedvenc látványossága továbbá a híres Santiago Bernabéu-stadion és az Almudena katedrális.

4. London, Egyesült Királyság

London a 9 millió lakosával a negyedik a listán. A fővárost talán senkinek nem kell bemutatni, hiszen világhírű nevezetességei rengeteg érdeklődőt vonzanak Angliába. London egyszerre nyüzsgő és elegáns. A Temze partján sétálva az egyik legszembetűnőbb látnivaló a London Eye, ami Európa legmagasabb óriáskereke. London legimpozánsabb épülete a brit uralkodóház hivatalos rezidenciája és közigazgatási központja, a Buckingham-palota. A Big Ben, a Westminster-palota toronyórájában található harang neve, amely Ian Westwort óramester szerint a világ legnagyobb és legpontosabb órája. A városban található a világ legnagyobb gyűjteményével rendelkező múzeuma, a British Museum. 

3. Párizs, Franciaország

Franciaország fővárosa, Párizs kapta a harmadik helyet a legnépesebb Európai országok listáján. A francia főváros méltán tartozik a világ egyik leglátogatottabb városai közé, hiszen egyedülálló hangulata sokakat magával ragad. Gyakran hívják Párizst a szerelem, a divat és a fény városának is, ami tükrözi a város sokszínűségét és jellegét. A városban megannyi látnivaló kínál kikapcsolódási lehetőségeket. A Louvre Múzeumban a legnevesebb művészek alkotásait vehetjük szemügyre, vagy meglátogathatjuk a történelmi Diadalív épületét, de a városkép egészére természetesen a világ egyik leghíresebb épülete, az Eiffel-torony teszi fel a pontot.

2. Moszkva, Oroszország

Moszkva az európai országok népességi listáján a második. A különleges atmoszférájú országban megannyi nevezetességet és kulturális sajátosságot fedezhetsz fel. Ha az orosz fővárosban jársz, ne hagyd ki a Szent-Bazil-Székesegyházat, ami az ország egyik lefényűzőbb és leghíresebb temploma. A Vörös téren álló templom Oroszország jelképeként is ismert az egyedülállóan díszes tornyairól. A téren tovább sétálva magasodik a Kreml, amely az orosz kormányhivatal fallal körülvett székhelye.

1. Isztambul, Törökország

Valójában Isztambul Eurázsiában található, de a város 60%-a az európai kontinensen terül el, ezért 15,9 millió lakosával ez a város foglalja el az első helyet a legnépesebb európai városok listáján. A várost egyre több nyaralni vágyó keresi fel, de Isztambul a török kultúra megismerésére is remek alternatíva. A városban a kelet és a nyugat különleges keveredését tapasztalhatjuk meg a különböző mecseteken, templomokon, palotákon és egyéb nevezetességeken keresztül.

Akármelyik lenyűgöző úti cél felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el utazásunk előtt megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében!

Következő cikkünk: Európa legnyugatibb pontja