Európa legnyugatibb pontja

Ha Te is egy elszánt utazó vagy, aki keresi az újabbnál újabb kalandokat és „legeket”, akkor megéri felírni a bakancslistádra az európai kontinens legnyugatibb pontját is! Látogasd meg ezt a különleges helyet és szerezz életreszóló emlékeket!

Európa legnyugatibb pontja a Cabo da Roca, azaz Szikla-fok, ami Portugáliában található. A híres látványosság Portugália fővárosától mindössze 40 kilométerre található. A Sintra hegység nyúlványából kiugró sziklafok tetején magasodik az ikonikus világítótorony, ahonnan turisták ezrei szemlélik a legnyugatibb szárazföldi pontról a végtelen tengert. A rómaiak Promontorium Magnum-nak, a középkori vitorlás hajósok "lisszaboni sziklának" nevezték. 

A képen égbolt, kültéri, fű, természet látható

Automatikusan generált leírás

A világítótorony mellett rendelkezésre áll a turisták számára egy látogatóközpont is, ahol éttermek, kávézók és ajándékboltok lelhetők fel. Ha ellátogatunk erre a különleges helyre, oklevelet is kaphatunk Európa legnyugatibb helyszínének meglátogatásáért! 

Luís de Camões, a portugálok nemzeti költője egyik leghíresebb művében, az Os Lusíadas VIII. énekében a következőképpen írt a csodálatos látványosságról: „Ahol a Föld véget ér és a tenger kezdődik”. A tengerszint felett 150 méter magasan valóban a „Föld végén” érezhetjük magunkat és csodálhatjuk az ámulatba ejtő végtelen kék látványát!

Ha ellátogatunk Cabo da Roca-hoz, akkor mindenképp érdemes útba ejteni Sintra városát is, ami a látványosságtól nagyjából 20 kilométerre található. Az egyedülálló városban rengeteg különleges látványosság vár Titeket, amelyek közül a csodálatos Quinta da Regaleira igen kiemelkedő. A kastély környezete igazán magával ragadó, az impozáns épület és az azt körülvevő kert harmóniája mindenki számára élvezetes időtöltésnek ad otthont. Maga Sintra városa is gyönyörű, ahol további nevezetességek megtekintésére van lehetőségünk. A leghíresebb látnivalók a Palácio Nacional de Sintra, a Castelo dos Mouros, a Palácio da Pena és a Convento dos Capuchos. Tekintve, hogy a főváros sincs messze a legnyugatibb ponttól, akár egy lisszaboni kiruccanás alkalmával is meglátogathatjuk ezt a különleges helyet!

Akármelyik lenyűgöző úti cél felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el utazásunk előtt megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében!

Következő cikkünk: Európa legdélibb pontja