Európa top 5 sípályája

Európa szívében számos síparadicsom vesz minket körül, ezért méltán felmerül a kérdés, hogy vajon merre induljunk, ha síelni szeretnénk. A megannyi alternatíva közül most bemutatunk 5 síparadicsomot, ami Európa legjobbjai közé tartozik. 

Portes du Soleil, Franciaország

A Portes du Soleil az egyik legnagyobb síkomplexum, amit 12 különálló síközpont ölel körbe. A síterület egyik különlegessége, hogy az Alpok legmagasabb csúcsán, a franciaországi Mont Blanc és a svájci Genfi-tó között található, így vitathatatlanul kivételes panoráma tárul elénk síelés közben. Az összesen 580 kilométeres kiépített pályákon nem csak síelésre, de snowboardozásra is van lehetőség, és a jó hír, hogy mind a 12 reszort egyetlen síbérlettel igénybe vehető.

Cortina d'Ampezzo, Olaszország

Észak-Olaszország leghíresebb síparadicsoma a Cortina d'Ampezzo. Nem csak a hobbi sportolók kedvence, de számtalan síversenyt rendeztek már meg a helyszínen az 1956-os téli olimpia mellett. A város a Dolomitok csúcsai között fekszik, 1224 méter magasan. A festői téli üdülőhely méltán tartozik a Best of the Alps szövetséghez. A sípályákon kívül jégstadionnal és bobpályával is rendelkezik.

A képen kültéri, égbolt, hó, sport látható

Automatikusan generált leírás

Kitzbühel, Ausztria

Kitzbühel, Ausztria egyik leghíresebb és leglátogatottabb síterepe végtelennek tűnő kikapcsolódási lehetőséggel várja az odalátogatókat. Kitzbühel egyszerre közvetít pezsgő nagyvárosi és kellemes vidéki kisvárosi hangulatot az egyedi fekvésének és az aktív kikapcsolódási lehetőségek tárházának köszönhetően. A síterep minden évben otthont ad a Hahnenkamm Világkupa futamnak és más, nemzetközi szintű rendezvénynek is. 

St. Moritz, Svájc

Svájc egyik legkülönlegesebb és legelőkelőbb síparadicsoma St. Moritz. Az Alpok 12 leghíresebb síterepét egyesítő Best of the Alps szövetségnek a tagja. A terület hangulata inkább városias, a szállodák és a Michelin-csillagos éttermek exklúzív légkört varázsolnak a helynek. Gyakran tartanak itt fesztiválokat akár télen, akár nyáron, így aki síelés után szívesen bulizna, annak St. Moritz tökéletes desztináció lehet.

Alpe d’Huez, Franciaország 

A meredek, változatos lankáinak köszönhetően a tapasztaltabb síelők egyik kedvenc síparadicsoma az Alpe d’Huez, ahol a világ leghosszabb fekete jelzésű pályája is található, amely a 3330 méter magas Pic Blanc-ról indul. A hegymagaslaton a kezdők is bőven találnak maguknak pályát, hiszen ezekben sem szűkölködik a terep. További érdekesség még, hogy bár a Tour de France útvonalát évről évre változtatják, az Alpe d’Huez szinte minden évben a tervben szerepel. 

Fontos, hogy a külföldi síelés és sportolás alkalmával mindig kössük meg a megfelelő utasbiztosítást, hogy semmilyen kellemetlen meglepetés ne érjen minket!

Következő cikkünk: Az Eplény sípálya

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']