Európai fürdővárosok

Európa rengeteg lehetőséggel kecsegtet az utazók számára, legyen szó városnézésről, gasztronómiai élményekről, szórakozásról, sportolásról és még sorolhatnánk. De ne feledkezzünk meg a csodás fürdővárosokról sem, ahol bármikor teljesen kikapcsolódhatunk!

A képen kültéri, úszás látható

Automatikusan generált leírás

Merano, Olaszország

Az olasz Dolomitok dél-tiroli régiójában található Merano az 1800-as évek óta az európai jómódúak célpontja volt, hiszen a gyógyvizek és az enyhe éghajlat pihenést és feltöltődést ígért, mindezt lenyűgöző alpesi táj közepette. Azonban ma már a vízben ázás és egy masszázs között érdemes időt szánni a történelmi helyszínek besétálására, és gyönyörködni a számos építészeti stílusú épületekben, részt venni egy koncerten vagy ellátogatni olyan nevezetességekhez, mint a tiroli kastély. Kiváló alkalom lehet idelátogatni november és december környékén az éves borfesztiválra, a Culinaria vásárra vagy a karácsonyi vásárra.

Baden-Baden, Németország

A látogatók rengeteg fürdőhely közül válogathatnak a német fürdővárosban, de a legnépszerűbb különösen a történelmi Friedrichsbad fürdők, amelyek egy elegáns, 19. századi épületben kaptak helyet, amely a hagyományos római és ír fürdési gyakorlatokat utánozza. Ilyen változatos történelemmel rendelkező városként rengeteg más tennivaló is van, mint például a római fürdő romjainak meglátogatása, az óváros felfedezése, egy világszínvonalú opera megnézése a Festspielhaus Baden-Baden operaházban, de rengeteg múzeum is rendelkezésünkre áll két fürdőzés között. 

Vichy, Franciaország

Ez a város méltán viseli a „források királynője” nevet: a hideg és forró forrásokból származó, ásványi anyagokban, például kalciumban és vasban gazdag termálvíz a közeli szunnyadó Auvergne vulkánokból származik. Az Allier-folyó partján, Közép-Franciaországban volt francia nemesek által kedvelt fürdőrész volt. Bár manapság nem annyira ismert, mint fürdőhely, a Vichy név mégiscsak a wellness egy szinonimája, amit a Vichy bőrápolási vonal és a Vichy palackozott víz is bizonyít. A Vichy egyik igazán egyedülálló tulajdonsága, hogy néhány forrás tényleges forrását beépítették a város körüli gyógy- és termálfürdő-épületekbe. Remek hely Vichy kultúrájának és fürdőtörténetének felfedezésére az elegáns Parc des Sources, ahol a gazdag Cel Celins fürdő található, illetve a Hall des Sources átrium, ahol a forrásokból vizet is ihatunk.

Érdemes tehát Európában feltöltődni valamelyik fürdővárosban, azonban a biztonság ilyenkor is az első; mindig kössünk utasbiztosítást külföldi utunk előtt!

Következő cikkünk: 
Európai borvidékek