Extrém sport biztosítás

Az extrém sportok mellé különleges biztosítás dukál: teljesen érthető a biztosítótársaságoktól, hogy a speciális helyzetekre speciális ajánlatokat dolgoztak ki. Az extrém sport biztosítás megkötése az olyan tevékenységekhez kapcsolódhat, mint a barlangászat, a hegy- és sziklamászás, a bázisugrás, a bungee jumping, az ejtőernyőzés, a falmászás, a sárkányrepülőzés, a vadászat, a hőlégballonozás vagy a vadvízi evezés.

snowboard-(1).jpeg


Mivel ezek rizikója magas, és a sérülések, balesetek esélye is nagyobb például egy tengerparti pihenéshez képest, a biztosítások díja érthetően magasabbra szökik majd. Az extrém sportok esetében a társadalombiztosítás csak az életmentő beavatkozásokat finanszírozza, az egyéb sérülések, orvosi kezelések költségét a betegnek kell állnia – ezt válthatja ki egy extrém sport biztosítás. Aki egyszer megtapasztalta az adrenalint a tevékenységek közben, ritkán hagy fel ezek űzésével, így az a minimum, hogy megpróbálja csökkenteni a kockázatot. Ez egyrészt a kötelező védőfelszerelések használatával, másrészt adminisztratív úton, egy biztosítás megkötésével lehetséges.

Ráadásul ennek díja elenyésző a sportoláshoz szükséges felszerelések mellett: aki a sílécen, a bukósisakon vagy a mentőmellényen nem spórol, az a biztosítással se tegye. Olyan csomagot ajánlott választani, amelyben minden igényre megnyugtató megoldást kínálnak, ha ez megvan, csak akkor kell az ár-érték arányt figyelembe venni. Mivel egy baleset esetén nem csupán a kórházi ellátásra és a segédeszközökre, hanem az azt követő rehabilitációs időszakra is szól a legtöbb szerződés, valóban megnyugtató megoldást találhatunk ezek megkötésével.

Nézd meg sportbiztosításunk milyen lehetőségeket kínál!

Következő cikkünk:
Utasbiztosítás összehasonlítás