Ha Dél-Koreába utazol, ezeket semmiképp se hagyd ki

Dél-Korea egyre népszerűbb úticél, részben köszönhetően kulturális terjeszkedésüknek, a Hallyunak, a “Koreai Hullámnak”.  Nem kétség, a Koreai-félsziget sok mesés látványosságot rejt, nézzük meg hova is érdemes ellátogatnunk, ha az országba utazunk:

Korea-(1).jpeg

Szöul

A fővárost semmiképp sem javasolt kihagyni, számtalan látnivalót rejt magában. Rengeteg múzeum, régi palota sorakozik a metropoliszban felfedezésre várva. Mindenképpen érdemes látogatást tennünk a Hangang parkba is, ahol lehetőségünk van a Han folyó mellett piknikezni, és akár egy helyi hírességgel is összefutni. Ha este tovább maradunk a parkban, megcsodálhatjuk a Bangpo hídon található Holdfény szivárvány szökőkút fényjátékát is. Ha van rá időnk, egy napot célszerű szánni a Lotte World szórakoztató-központ felfedezésére is.

Gyeongju

Gyeongju Dél-Korea történelmi fővárosa, amely gazdag kulturális örökséggel rendelkezik. A városban található az ország legnagyobb buddhista szentélye, a Bulguksa Templom, amely az ország egyik világörökségi része. Az országban egyébként lehetőségünk van hagyományos buddhista templomokban is megszállni, és megtapasztalni, milyen is szerzetesként ott élni. Ha kíváncsiak és nyitottak vagyunk rá, mindenképpen érdemes ezzel a lehetőséggel élni!

DMZ

A DMZ Dél-Korea és Észak-Korea határán található demilitarizált zóna, amely egy - az országokat elválasztó - 4 km széles, 250 km hosszú övezet. A terület látogatható, és a bevállalósak számos szervezett túrán és programon vehetnek részt, amelyek betekintést adnak a két ország közötti feszült helyzetbe.

Jeju-do

Jeju-sziget Dél-Korea egyik legkedveltebb turisztikai célpontja. A sziget vulkanikus eredetű, és rengeteg természeti csodával büszkélkedhet, mint például a Hallasan Nemzeti Park, a Yongduam - Sárkányfej - Szikla (a legenda szerint ez egy sárkány, amely félig a tengerbe süllyedt),  és a Manjang-barlang. Emellett a sziget kiváló hely az aktív pihenésre, mehetünk például a túrázni, a kerékpározni, vagy részt vehetünk különböző vízi sportokban is.

A koreai utazásból semmiképp sem hagyható ki a híres noraebang (énekterem) sem, a helyiek egyik legnépszerűbb időtöltése! A karaoke nem csak a fiatalok körében terjedt el, korosztálytól független vált egy nemzeti élménnyé, életérzéssé. Ha a teljes élményt akarjuk, mindenképp keressünk fel egy karaoke termet!

Mielőtt azonban így tennénk, nem szabad elfeledkeznünk a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről sem, hogy önfeledten élvezni tudjuk majd utunkat!

Következő cikkünk:
Kis kedvenccel a világ körül