Ezekre figyelj, amikor szállást foglalsz

Néhány kattintással akár a világ másik felére is foglalhatunk percek alatt szállást, azonban nem árt tisztában lenni azzal, hogy amennyire könnyű maga a folyamat, legalább annyi buktatója is lehet. Fontos, hogy valóban megbízható szállásközvetítő oldalon keresztül végezzük el a foglalást – rengeteg közvetítő oldal létezik, és sokszor nagyon csábító ajánlatokat kínál egy-egy ilyen oldal, azonban inkább válasszuk a nemzetközileg is elismert szálláshely foglaló portálokat, mint például az Airbnb, vagy a booking.com.
 
szallas-(1).jpeg

Továbbá olvassuk jól át a hirdetést, milyen a szálláshely fekvése, hol helyezkedik el a központtól vagy a strandtól, milyen kilátást kapunk az ablakból vagy a teraszról, mit tartalmaz az ár, és milyen felszereltséggel bír a hely. Fontoljuk meg, hogy teljes ellátást vagy félpanziót, esetleg teljes önellátást szeretnénk, és ennek megfelelően keressünk. Nézzük át a feltételeket, például meddig és milyen extra költségekkel lehet lemondani vagy módosítani a foglalást.

Érdemes megnézni, hogy egy héttel később, vagy korábban nincs-e kedvezőbb ajánlat az adott szálláshelyen. Szánjunk rá inkább kicsit több időt, és hasonlítsunk össze 3-4 kinézett szálláshelyet, ha valamiben nem vagyunk biztosak, akkor pedig hívjuk fel őket telefonon, vagy írjunk üzenetet a kérdésünkkel.

A szállás foglalás mellett a megfelelő utasbiztosítás kiválasztására is oda kell figyelni!

Következő cikkünk:
Ezért jó utazni