A híres Fekete-erdő, Németország

Németország területe számos romantikus helyszínt és természeti csodát rejt, változatos és lélegzetelállító földrajza van, a nagy hegyláncoktól a sűrű erdőkig és a hatalmas síkságokig mindent megtalálhatunk itt. Cikkünkben elhoztuk az egyik leglátogatottabb kirándulóhelyet az országban. A Fekete-erdő (németül Schwarzwald) erdővel borított hegyvidék Baden-Württembergben, amely Németország délnyugati részén helyezkedik el. Nyugatról és délről a festői Rajna völgy határolja. A legmagasabb csúcsa a Feldberg, amely 1493 méteren magasodik. A hegység az itt található számos tobozos fa sötét színéről kapta a nevét. A Mindent összevetve a Fekete-erdő Németország egyik legfontosabb turisztikai régiója és legfelkapottabb üdülőhelye. Fedezd fel ezt az egyedülálló helyszínt, Németország zöldellő gyöngyszemét!

A képen fa, természet, erdő, faanyag látható

Automatikusan generált leírás

Számos látnivalót fedezhetünk fel ezen a különleges vidéken. Ahogy a neve is sejteti, a Fekete-erdő egy sűrű, sötét színű fenyveserdő. A terület nyugati szélén népszerű turista-célpontnak számít Freiburg és Baden-Baden. Freiburg egy hangulatos egyetemi város, és a katolikus érsekség székhelye. Belvárosát több mint 3 millió látogató keresi fel évente. Baden-Baden bájos települése 2021 óta az Európa nagy fürdővárosai világörökségi helyszínek részéhez tartozik. Emellett nagyszerű kulturális nevezetességek is elérhetőek itt.

Az erdőség városai közül nevezetesebb Bad Herrenalb, Baiersbronn, Freudenstadt, Gengenbach, Schramberg, Staufen, Titisee-Neustadt és Wolfach. További ismert helyek az olyan vadregényes hegyek, mint a Feldberg, Belchen, Kandel, illetve Schauinsland; a Titisee és Schluchsee tavak; a Mindszentek-vízesés és a Triberg-vízesés, amely a legmagasabb vízesés Németországban. A Vogtsbauernhöfe szabadtéri múzeum a környékbeli parasztok életét mutatja be az elmúlt 400 évre vetítve, a Furtwangenben található óramúzeum pedig az iparág történetét mutatja. A térség remek szórakozási és kikapcsolódási lehetőségeket nyújt.

További érdekesség, hogy a Fekete-erdőben ered két kis patak, a Breg és a Brigach összefolyásával Donaueschingennél, és innen délkeleti irányban 2850 kilométert tesz meg a Fekete-tengerig… Ez a folyó a Duna.

A világ csodálatos természeti képződményei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Utazásra fel!

Következő cikkünk: A Góbi-sivatag