Fethiye szépsége

Fethiye népszerű turistacélpont a török riviérán, Törökország égei-tengeri partvidékén, Muğla tartományban. A tartomány azonos nevű körzetének névadója is egyben. 

Fethiye egy üdülőváros, gyönyörű természetes környezettel egy mesés kikötő körül. Ez egy kiváló helyszín a búvárkodáshoz, de hajók is indulnak innen egynapos kirándulásokra a lenyűgöző partvidéken. A legnépszerűbb a tizenkét sziget körbejárása, amely egy nyugodt és kellemes egész napos program: a Fethiye-öböl gyönyörű öbleinek és szigeteinek bejárása nem is lehetne jobb élmény! Az ebéd- és úszás szünetekkel megszakított hajótúrák a kikapcsolódás legjobb módja.

Az élet itt egész évben pezseg. A városban számos szálloda és üzlet található, amelyek többnyire olyan utazókat vonzanak, akik élvezik a hagyományos életmódot. Esténként kihagyhatatlan az élő zene a török ​​bárokban, de a helyi italokat sem érdemes elhanyagolni. Magában Fethiye-ben nincs strand, de vannak olyan szállodák, amelyek hozzáférnek a tengerhez, érdemes szállásnak ilyet keresni, ha mindenképpen strandolni szeretnénk a körülményes oda-vissza utazás nélkül.

Rengeteg történelmi és kulturális látnivaló van, több múzeum, rom is meglátogatható. Az egykori Telmessos ősi városából csak a sziklasírok maradtak fenn, pár szarkofág és egy kis római színház viszont még mindig megtalálható ezen a területen. 

Természeti csodákban sincs itt hiány. Fethiye utazás alkalmával látogassunk el nyugati partjára, az elsőfokú természetes védetté nyilvánított Butterfly Valley, vagyis Pillangóvölgy területére, amely az egyik legérdekesebb természeti csodája Törökországnak. A területen tilos bármilyen építkezés, és a völgy elhelyezkedése távol van a kíváncsiskodó szemektől, így itt csak a természettel, a friss levegővel, az élénk kék tengerrel, a közöttünk repülő színes lepkékkel és a felfedezésre váró rejtett völgyekkel találkozik az, aki ezen a csodálatos környéken keresi a nyugalmat.

Fethiye időjárás tekintetében kiváló választás májustól szeptemberig, hisz ilyenkor kellemes meleg hőmérséklete és korlátozott a csapadékmennyiség is. A legmagasabb átlaghőmérséklet 28 fok júliusban, a legalacsonyabb pedig 9 fok januárban. Fethiye tengerparti nyaralásra remek választás, hiszen a víz hőmérséklete is kellemes 25 fok körüli, így mindig jó megmártózni!

Ne felejtsd el megkötni az ideális utasbiztosítást!

Következő cikkünk:
Firenze kortalan szépsége