Finnország látványosságai

Az ezer tó országaként is emlegetett Finnország rengeteg látványossággal várja a természet kedvelőit, de fővárosában a városi pörgést is élvezhetjük egy feltöltő túra után. Lássuk a legkedveltebb alternatívákat egy különleges finn kiruccanásra!

Helsinki 

A finn főváros építészete mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Főterén az állami tanács épületet csodálhatjuk, melynek homlokzatán Finnország legrégebbi órája díszeleg. A közelben áll a gyönyörű fehér falú Székesegyház, amelyet zöld kupoláján kívül a 12 apostol szobra is ékesít. A főtérhez közeli Esplanade Park teret ad a természet kedvelőinek is. A pompás virágágyások és hatalmas hársfák biztosan minden látogatót kellőképpen nyugalmas állapotba varázsolnak. A park nem utolsó sorban emlékműveket foglal magába, melyek történelmi személyeket ábrázolnak. Ha egy hosszú városnézés után megéhezünk, betérhetünk a környék egyik legrégebbi éttermébe, a Kappelinbe. A Svéd Színház szolgáltatja a kulturális szórakozást, ahol naponta több műfajjal is megismerkedhetünk a fellépő művészeknek köszönhetően. 

Savonlinna

Savonlinna a Saimaa-tóvidék központjában, a Haapavesi és a Pihlajavesi tó találkozásánál fekszik. A város fő nevezetessége az a középkori vár, melyet az 1400-as években építettek abból a célból, hogy megvédjék a svéd birodalom keleti határát. Az erőd napjainkban népszerű turisztikai célponttá vált, amely nem csak romantikus andalgásra ad kitűnő helyszínt, de izgalmas múzeummal is várja az érdeklődőket. Savonlinna térségében a természet iránti szeretetünket is mozgósíthatjuk, hiszen a környéket két nemzeti parkot is könnyen elérünk, nevezetesen a Linnansaari Nemzeti Parkot és a Kolovesi Nemzeti Parkot. 

Sarki fény Finnországban

A sarki fény Finnország több területéről is elkapható, de a megfigyelésének legszebb helyszíne a Lappföldön található Nellis település. Az országban a sarki fény közel fél évig, novembertől áprilisig fellelhető, de fontos tényező, hogy megfelelő látásviszonyok csak a tiszta égen várhatóak. Ha a településre látogatunk, mindenképp túrázzuk körbe a terepet, hiszen biztosan egyedülálló élményben lesz részünk!

Akármelyik lenyűgöző város felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében!

Következő cikkünk: Oroszország látnivalói