Finnország legszebb természeti képződményei

A varázslatos szépségű Finnország Észak-Európában helyezkedik el. Délnyugatról a Balti-tenger, délkeletről a Finn-öböl, nyugatról a Botteni-öböl határolja. Szárazföldön határos Svédországgal, Norvégiával és Oroszországgal, tengeren pedig Észtországgal. Fővárosa Helsinki. „Az ezer tó országaként” emlegetik. Érdemes felfedezni Finnország természeti kincsekben gazdag, gyönyörű vidékét!

A képen égbolt, kültéri, természet, mező látható

Automatikusan generált leírás

Finnország területén 187 888 tavat és 179 584 szigetet tartanak nyilván, ezek nagy része az ország déli részén található Finn-tóvidéken fekszik. Számos jól felszerelt síparadicsom is megtalálható az országban, ami minden évben turisták tömegeit vonzza. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány finn helyszínt és természeti jelenséget, melyeket mindenképp érdemes felfedezni! Lássuk, hogy melyek is ezek!

Sarki fény

A sarki fény a Föld északi és déli sarkánál a légkörbe behatoló töltött részecskék által keltett időleges fényjelenség. Szeptembertől márciusig a Finnországba látogatók szinte garantáltan láthatják ezt a különleges természeti jelenséget, ha az ég tiszta. Az itt található északi szállodák széles választéka kifejezetten azoknak szól, akik ezeket fényeket szeretnék látni, hiszen ez valóban felejthetetlen élmény.

Merenkurkku szigetvilága

Merenkurkku („a tenger torka”) a Botteni-öböl legkeskenyebb része, Selkämeri és Perämeri között, nagyjából a finn Vaasa és a svéd Umeå városok között található. Merenkurkku szigetvilága 2006 februárjában került fel az UNESCO világörökséglistájára, mint Finnország első természeti öröksége. A térség elbűvölő szépségű tájakat foglal magába.

Lemmenjoki Nemzeti Park

A festői szépségű nemzeti park Finnország északi részén Inari és Kittilä települések közelében, Lappföldön található. Nem csupán Finnország, hanem egész Európa legnagyobb kiterjedésű nemzeti parkja. A parkot a vadregényes Lemmenjoki-folyóról nevezték el, amely keresztülhalad rajta. A parkot észak felől a Norvégia területén lévő Øvre Anárjohka Nemzeti Park határolja. Évente, mintegy 10 000 turista keresi fel a helyszínt és környékét. A park területén nagyjából 60 kilométernyi turistaösvény fut, valamint több fizetős és tíz darab ingyenesen igénybevehető szálláshely található.

A világ egyedülálló természeti csodái felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Svédország legszebb természeti képződményei