Fontos tudnivalók az angol felsőoktatásról

Ha külföldi továbbtanuláson gondolkodunk, ideális döntés lehet valamelyik angol felsőoktatási intézmény kiválasztása, ahol több ezer különböző képzés közül válogathatunk. A brit egyetemek működése a legjobb egyetemi oktatási rendszerek közé tartozik, ezért egy ilyen egyetemről szerzett diploma rendkívül értékes világszerte. Előnyt ad a konkurencia előtt bármilyen szakmában, illetve az ilyen intézményekben végzett friss diplomások nagy százaléka jól fizető állást kap, amint bekerül a munkaerőpiacra.

 

Az Egyesült Királyság népszerű felsőoktatása éves szinten jellemzően több mint 2 millió helyi és 400 ezer nemzetközi diákkal bővül. Ez a magas oktatási színvonalnak és felszereltségnek köszönhető. A kiemelkedő munkáltatási ráta és fizetés számtalan sikerre éhes diákot csábít ide. Európa többi országához hasonlóan a felsőoktatás itt is két különböző szintből áll. 

Az Undergraduate képzések közé sorolhatók többek közt a Bachelor (alap-) diplomák, az egyetemi felkészítő évek és az itthoni felsőfokú OKJ képzéshez hasonló HND-k is. A Postgraduate oktatás pedig a Master képzéseket, MBA-kat, PhD-ket és doktori képzéseket foglalja magába. Ez utóbbiak megkezdéséhez mindenképpen kell minimum egy Undergraduate diploma. Az angol felsőoktatás nagy része egyetemeken folyik, de ezen kívül üzleti és művészeti intézetek is nyújthatnak specifikus oktatást.

A számunkra leginkább megfelelő intézmény és szakirány kiválasztása során az alábbi szempontokra fordítsunk nagy figyelmet: Mit kínál számunkra pontosan az adott kurzus? Ne hagyjuk, hogy a kurzus elnevezési becsapjanak, ugyanis sok esetben a különböző intézményeknél az név megegyezik, de az oktatás menete és tartalma eltér vagy fordítva. Fontos utánajárni annak is, hogy milyen lehetőségeket nyújt számunkra az oktatási intézmény? Milyen az iskolai élet, vannak-e klubok, milyen kikapcsolódási vagy sportolási programok vehetőek igénybe? 

Az angol nyelv magas szintű elsajátítása és a magabiztos gyakorlati tudás alkalmazása óriási előnyt foglal magába. Ezenkívül pezsgő diákéletet, új barátok és kapcsolati kör kialakításának lehetőségét nyújtja a brit felsőoktatás.
 

Forrás: https://studyguide.eu/felsooktatas-az-egyesult-kiralysagban 

Készüljünk fel minden eshetőségre! Kössünk megbízható és minőségi utasbiztosítást!

Következő cikkünk: Szálláslehetőségek a külföldön tanuló diákoknak