Franciaország látnivalói

Amikor Franciaországra gondolunk, rögtön számos látnivaló és sajátosság ugrik be. A francia Riviéra, az impozáns városok, a francia sikk és a divat, a legpazarabb gasztronómiai különlegességek és borok – de a lista ennél sokkal hosszabb is lehetne! Íme néhány kihagyhatatlan látnivaló Franciaországból, amelyek Téged is elkápráztatnak majd! 

Párizs

A francia főváros méltán tartozik a világ egyik leglátogatottabb városai közé, hiszen egyedülálló hangulata sokakat magával ragad. Gyakran hívják Párizst a szerelem, a divat és a fény városának is, ami tükrözi a város sokszínűségét és jellegét. A francia emberek életstílusa, a romantikus történelmi épületek, a Szajna korzói, a rengeteg művészeti galéria és fényűző üzletsorok mind olyan légkört teremtenek a városnak, amelybe könnyen beleszeret akárki. A városban megannyi látnivaló kínál kikapcsolódási lehetőségeket. A Louvre Múzeumban a legnevesebb művészek alkotásait vehetjük szemügyre, vagy meglátogathatjuk a történelmi Diadalív épületét, de a városkép egészére természetesen a világ egyik leghíresebb épülete, az Eiffel-torony teszi fel a pontot.

A képen kültéri, égbolt, hegy, völgy látható

Automatikusan generált leírás

Cote d’Azur

A francia Riviéra a Földközi-tenger partvidékének Marseille-től Mentonig terjedő szakasza, amely olyan magával ragadó városokat foglal magában, mint Nizza, Saint-Tropez, Cannes, Monaco vagy Monte Carlo. A Cote d’Azur vidéke a csillogásról, a luxusról és a kaszinókról híresült el, azonban a térség ennél sokkal többet ad az odalátogatók számára. A fényűző tengerparti sétányokon andalogva csodálatos panoráma tárul elénk, az Alpok festői hegyvonulatai tökéletes keretet adnak a tengerkék tájnak. A Riviéra pezsgő városaiban rengeteg kikapcsolódási lehetőség áll rendelkezésünkre, hiszen amellett, hogy kiváló fürdőzési lehetőségeket kínál, felfedezhetjük a környező hegyi falvak egyikét, rengeteg múzeumot látogathatunk meg és csodás gasztronómiai élményekben lehet részünk.  

Provence

Provence Dél-Franciaország egyik történelmi régiója, amely a levendula, napraforgó és pipacs hazájaként is ismert. Provence szépségét egyedülálló szépsége adja, hiszen a Rhone folyó és az olasz határ között terül el, délről pedig a Földközi-tenger határolja. Kellemes mediterrán klímájának köszönhetően itt készülnek a legfinomabb francia borok és a térség a csodálatos gasztronómiájáról is híres. Lenyűgöző természeti látványosságai közé tartozik többek között a Verdon-kanyon, amit gyakran emlegetnek az európai Grand Canyonként is. 

Bármikor is utazunk ebbe az elbűvölő országba, fontos, hogy ne feledkezzünk meg indulás előtt a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről!

Következő cikkünk: Horvátország látnivalói