Franciaország legszebb természeti képződményei

Franciaország egy igazán különleges ország, hiszen területén a legkülönbözőbb, változatos vidékek lelhetőek fel. Mediterrán tengerpartok, illatozó levendulamezők, nyüzsgő nagyvárosok, gazdag kultúra, bájos falvak, hófödte hegycsúcsok és nagyszerű síparadicsomok várják az ide ellátogatókat.

A képen hegy, égbolt, kültéri, hó látható

Automatikusan generált leírás

Franciaország megannyi kulturális és történelmi látnivalóról ismert, de bővelkedik a természet alkotta csodákban és a meseszép vidékekben is. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány kivételes helyszínt, melyet érdemes meglátogatni, ha Franciaország az úti célunk. Lássuk, hogy melyek is ezek!

A vadregényes Mont Blanc

Az elképesztő szépségű Mont Blanc az Alpok, Nyugat-Európa és egyben az Európai Unió legmagasabb hegye. Az Európa és Ázsia határát a Kaukázus vízválasztójától északra helyező felosztások szerint a kontinens legmagasabb hegycsúcsa. A franciák úgy is hívják: La Dame Blanche („A fehér hölgy”). Magassága 4800 méter, de ez a hóesés, az időjárás, illetve a jégsapka mozgásának függvényében évről évre néhány métert változik. A vidéke nagyszerű sípályákat rejt, és nem utolsó sorban remek túrázási és hegymászási lehetőségeket.

Az illatozó levendula mezők

Provence látképéhez szorosan hozzátartoznak az illatozó levendula mezők, melyek gyönyörű lila vidékekké alakulnak nyaranta. Sok turistát vonz ez a nagyszerű látvány és a többmillió levendula különleges aromája, ezért a legtöbben a levendula virágzásához kötik a dél-franciaországi látogatást. A francia szuvenírek fő alapanyaga a levendula, szappanokat, fűszer őrleményt és lekvárt is készítenek belőle.

A kristálytiszta Annecy-tó

Az Annecy-tavat Európa legtisztább tavaként és az Alpok gyöngyszemeként is nevezik. Tisztasága az 1960-as években bevezetett szigorú környezetvédelmi szabályozásnak köszönhető. A tó 18 ezer éve jött létre, amikor egy alpesi gleccser elolvadt a területen. Azóta több kis folyó is táplálja, amik a környező hegyekből erednek, emellett a Boubioz nevű földalatti forrás látja el vízzel. A festői szépségű Annecy-tó népszerű és közkedvelt idegenforgalmi célpont és a vízi sportok szerelmesei körében is rendkívül kedvelt.

A világ egyedülálló természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Horvátország legszebb természeti képződményei