Gondolkodj előre utazás előtt!

A nyaralást fontos, hogy egy gondos tervezés előzze meg, akkor is, ha már van egy jól bejáratott helyünk, ahova minden évben elutazik a család. Első megfontolandó maga az úti cél: a megszokottat választjuk vagy új lehetőség után nézünk?
 

gondolkodas-(1).jpeg


Az útirány függvénye, hogy milyen évszakban tervezzük az utazást, hányan megyünk, gyerek vagy gyerekek lesznek e velünk. Ők kortól függően extra gondoskodást igényelnek, ami az utazás célját befolyásolhatja. Úti könyvekből, vagy az interneten jól tájékozódhatunk előre a kinézett célállomásról. Ha ezzel megvagyunk jöhet az útvonalterv – ebben az útvonaltervező oldalakat hívhatjuk segítségül, amik mutatják az aktuális lehetőségeket és az esetleges forgalmi változásokat. Persze vannak olyan helyzetek, amikor egyértelmű, hogy milyen járművel megyünk, de előfordulhat, hogy több opciónk van. Ilyenkor egy gyors költség-idő arány eldönti a kérdést.

Csomagolás előtt pedig érdemes egy listát készíteni a várható körülmények függvényében. Ha teljes ellátás várható, akkor elegendő a személyes holmijainkat becsomagolni, tisztálkodószerek, váltóruha, gyógyszerek, útlevél és utasbiztosítás. Nézzünk utána, mert egyes országokba szükség lehet oltásokra, ez jó, ha nem a repülőre várva derül ki.

A megfelelő utasbiztosításról is gondoskodjunk előre!

Következő cikkünk:
Utazási tippek házassági évfordulóra