Görögország látnivalói

Görögország méltán vonzó ország a turisták számára, hiszen rengeteg lenyűgöző természeti csodával és megannyi kulturális nevezetességgel kápráztatja el az odalátogatókat. A több évezredes görög kultúra emlékei, a festői görög szigetek és öblök, valamint a varázslatos természeti látványosságok páratlan élményekben részesítik a turistákat. Íme Görögország legkimagaslóbb nevezetességei, amelyeket mindenképp érdemes megfontolni utazásunk tervezése előtt! 

Athén

Athént nevezhetjük az európai kultúra origójának is, hiszen a nagymúltú görög kultúra megannyi emlékét itt fedezhetjük fel. A város neve is a görög mitológiához köthető, hiszen az ősi görög mitológiai városvédő istennőről, Athénéről kapta nevét.  A görög fővárosban tekinthetjük meg az Akropoliszt, amely az ország egyik szimbóluma is egyben. Az épületegyüttes 1986 óta az UNESCO Világörökség része, ahol többek között megtekinthetjük a legmagasabb pontján fekvő Parthenont, a híres Dionüszosz színházat és a Zeusz templomát. 

Santorini

A Kükládok szigetcsoportjának legdélibb tagja, Santorini a görög szigetek közül az egyik legkülönlegesebb. Amikor a tipikus fehér házakból álló, meredek sziklás partszakaszokra gondolunk, akkor biztosan Santorini látképe tárul elénk! A hegyoldalban magasodó jellegzetes fehér, kék kupolás templomok közötti keskeny utcák panorámája mindenkit magával ragad. Santorini nem egy tipikusan fehérhomokos partokból álló sziget, de helyette különleges partszakaszokat fedezhetünk fel, mint például a fekete kavicsokkal borított Kamarit, vagy a Red Beach névre hallgató vörös part.  

A képen égbolt, hegy látható

Automatikusan generált leírás

Rodosz

Rodosz a negyedik legnagyobb görög sziget, ahol a kultúra és a festői tengerpartok találkoznak. Rodosz fővárosa több kultúra emlékétt hordozza magában, 1988-tól az UNESCO Világörökség részeként is ismerhetjük. Az óvárosban a legkiemelkedőbb látnivaló a Nagymesteri Palota, ahol az impozáns épületben egy kiállítást is megtekinthetünk a város nagymúltú történelméről. Híres nevezetesség továbbá az Óratorony, ahonnan bámulatos panoráma tárul elénk. A város akropoliszában megcsodálhatjuk az Apollón templomot és a Zeusz- és Athéné-templomok maradványait. Amennyiben fürdőzésre vágyunk, érdemes a sziget déli térségébe ellátogatni, Lindos településére, ahol csodálatos strandok lelhetőek fel. 

Bármikor is utazunk ebbe az elbűvölő országba, fontos, hogy ne feledkezzünk meg indulás előtt a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről!

Következő cikkünk: Grúzia látnivalói