Görögország látnivalói

Görögország méltán vonzó ország a turisták számára, hiszen rengeteg lenyűgöző természeti csodával és megannyi kulturális nevezetességgel kápráztatja el az odalátogatókat. A több évezredes görög kultúra emlékei, a festői görög szigetek és öblök, valamint a varázslatos természeti látványosságok páratlan élményekben részesítik a turistákat. Íme Görögország legkimagaslóbb nevezetességei, amelyeket mindenképp érdemes megfontolni utazásunk tervezése előtt! 

Athén

Athént nevezhetjük az európai kultúra origójának is, hiszen a nagymúltú görög kultúra megannyi emlékét itt fedezhetjük fel. A város neve is a görög mitológiához köthető, hiszen az ősi görög mitológiai városvédő istennőről, Athénéről kapta nevét.  A görög fővárosban tekinthetjük meg az Akropoliszt, amely az ország egyik szimbóluma is egyben. Az épületegyüttes 1986 óta az UNESCO Világörökség része, ahol többek között megtekinthetjük a legmagasabb pontján fekvő Parthenont, a híres Dionüszosz színházat és a Zeusz templomát. 

Santorini

A Kükládok szigetcsoportjának legdélibb tagja, Santorini a görög szigetek közül az egyik legkülönlegesebb. Amikor a tipikus fehér házakból álló, meredek sziklás partszakaszokra gondolunk, akkor biztosan Santorini látképe tárul elénk! A hegyoldalban magasodó jellegzetes fehér, kék kupolás templomok közötti keskeny utcák panorámája mindenkit magával ragad. Santorini nem egy tipikusan fehérhomokos partokból álló sziget, de helyette különleges partszakaszokat fedezhetünk fel, mint például a fekete kavicsokkal borított Kamarit, vagy a Red Beach névre hallgató vörös part.  

A képen égbolt, hegy látható

Automatikusan generált leírás

Rodosz

Rodosz a negyedik legnagyobb görög sziget, ahol a kultúra és a festői tengerpartok találkoznak. Rodosz fővárosa több kultúra emlékétt hordozza magában, 1988-tól az UNESCO Világörökség részeként is ismerhetjük. Az óvárosban a legkiemelkedőbb látnivaló a Nagymesteri Palota, ahol az impozáns épületben egy kiállítást is megtekinthetünk a város nagymúltú történelméről. Híres nevezetesség továbbá az Óratorony, ahonnan bámulatos panoráma tárul elénk. A város akropoliszában megcsodálhatjuk az Apollón templomot és a Zeusz- és Athéné-templomok maradványait. Amennyiben fürdőzésre vágyunk, érdemes a sziget déli térségébe ellátogatni, Lindos településére, ahol csodálatos strandok lelhetőek fel. 

Mykonos

Amennyiben luxusnyaralásban gondolkodunk, és Európán belül maradnánk, irány Mykonos! A görög sziget ugyanis pompás szállodákkal és páratlan ellátással várja a kikapcsolódni vágyókat. Mykonos paradicsomi szépségű strandjaival, hangulatos falvaival, jellegzetes görög éttermeivel és kávézóival az ország egyik legkedveltebb nyaralóhelye. Természetesen látványosságokban sem lesz hiány, ha ide utazunk: a szigeten számos múzeum, kiállítás és műemlék tekinthető meg, amely visszarepít bennünket a történelembe. A térség a fiatalok körében is nagy népszerűségnek örvend: a városokban ugyanis klubok és bárok sokasága foglal helyet, az éjszakai élet csak úgy pezseg Mykonos szigetén. 

Zakynthos

A meseszép természeti adottságokkal megáldott Zakynthos ideális úti cél, ha családi nyaralást tervezünk. A sziget csodálatos homokos partjaival és festői környezetével hamar belopja magát a szívünkbe. Mindemellett a repülőút Budapestről kevesebb, mint 2 óra, így ez az út gyerekekkel is bátran vállalható. Annak ellenére, hogy a térség kevés történelmi látnivalót tartogat, remek időjárási viszonyaival, sok napsütéssel és meleg tengervízével tökéletes helyszínt biztosít a kikapcsolódáshoz. Bár a sziget területe kicsi és könnyen bejárható, annál több természeti csoda vár felfedezésre: az itt található Kék Barlangok és a Naviago-öböl páratlan látványt nyújtanak. 

Korfu

A legtöbbeknek bizonyára Korfuról a szépséges strandok jutnak először eszébe, sokan nem is gondolnák, hogy Görögország legzöldebb szigete mennyire változatos. A régió csodás növényzetével, kiváló túralehetőségeivel és kellemes mediterrán éghajlatával a természetimádók egyik kedvenc célpontja. A kicsit olaszos, kicsit görögös hangulatú sziget felejthetetlen élményeket nyújt, melyeket a helyiek kedvessége tovább fokoz. Korfu esetében a csodás tengerpart mellett a sziget belseje is felettébb sokszínű: a sziget északi vidéke hegyvonulataival igazi vadregényes helyszínt biztosít, míg a déli oldal hatalmas hoteleknek, kluboknak és éttermeknek, valamint extrémsport lehetőségeknek ad helyet. Korfu városa a keleti oldalon található, amely rész zsúfoltabb, varázslatos utcácskáival, középkori hangulatú óvárosával és kikötőjével mágnesként vonzza a turistákat. A legszebb strandoknak a terület nyugati része ad otthont. Amennyiben Korfut választjuk desztinációnak, garantáltan nem fogunk unatkozni. Az érdekes történelmi emlékek mellett természeti csodák is elkápráztatnak bennünket: a híres Drastis fok hatalmas szikláival lenyűgöző látványban részesíti az érdeklődőket. 

Kréta

Kréta, a görögök legnagyobb és legdélibb szigete az ország legszebb tengerpartjaival büszklkedhet. Vonzerejét a varázslatos strandokon kívül egyedülálló hangulatának, a helyiek vendégszeretetének, és különleges gasztronómiájának köszönheti. A térség lenyűgöző természeti látnivalókat, régészeti emlékeket rejteget. Az ókori városromok, a kolostorok és történelmi ereklyék valódi időutazásra invitálják a turistákat. Kréta kristálytiszta partszakaszával, látványos pálmafás környezetével, aranyhomokos strandjaival, rózsaszín korall rétegeivel és sekély lagúnáival páratlan helyszínt biztosít egy pihentető nyaraláshoz.
 

Bármikor is utazunk ebbe az elbűvölő országba, fontos, hogy ne feledkezzünk meg indulás előtt a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről, a gondtalan kikapcsolódás és a felejthetetlen élmények érdekében!

Következő cikkünk: Grúzia látnivalói