Görögország legszebb tengerpartjai

A strand szerelmesei számára kevés jobb hely létezik, mint Görögország. A több száz lakott szigettel és több ezer mérföldes tengerparttal büszkélkedő ország elképesztően sok arany homokos tengerpartnak ad otthont, amelyet a Jón-tenger és az Égei-tenger szigeteit körülölelő kristálytiszta tengervíz tesz igazán bámulatossá. Egy garantált: egy görög tengerparti nyaralás életre szóló élmény! 

Navagio Beach

A görög strandok királya, a Zakynthos szigetén található Navagio strand valóban mindent magába foglal, amit csak egy turista kívánhat. A fölénk magasodó függőleges sziklák által keretezett tengerpart azúrkék vizekkel, tiszta és puha homokkal büszkélkedhet, de egyedi karakterét igazán mégis a partra vetődött roncshajó adja, amely a tengerpart népszerűségének elsődleges oka, hiszen rendkívül különleges látványt kölcsönöz a tengerpartnak. 

Myrtos Beach

A cikcakkos úton lefelé haladva hamar megértjük, hogy miért nevezik a kefaloniai Myrtos strandot Görögország egyik legszebb strandjának. Lenyűgöző látvány, ahogy a mélykék víz színe kontrasztot alkot a kavicsok szinte világító fehérségével. Érdemes reggel érkezni, amikor nyugodtan kiválaszthatjuk a nekünk tetsző helyet, de ilyenkor a víz is kellemesen frissítő. A legközelebbi falu Divarata, ahol több taverna kínálatából is választhatunk, amikor megéhezünk a sok úszás után.

Kokkini (vörös) strand 

Ez a lenyűgöző, szürreális tengerpart Santorini délnyugati részén található, és arról nevezetes, hogy rozsdaszínű sziklákkal tarkított, így ez az ország egyik leginkább fotogén partszakasza. A strandhoz hajóval vagy rövid sétával juthatunk el a közeli templomtól indulva, ahol parkolóhelyek és néhány kellemes étterem is található. Az Égei-tenger delfin családjainak vonulását is megfigyelhetjük innen, amennyiben szerencsés időszakban érkezünk, ezért érdemes résen lenni!

Plaka

A szinte érintetlen Plaka Naxos egyik legnépszerűbb strandja. Hosszú szakasza végig puha homokos, a tenger pedig több szakaszon is lassan mélyül, így családok számára ideális. Az Égei-tenger tengeri élővilága rendkívül színes, ezért népszerű a búvárok és sznorkelezők körében is. Az utószezonban azonban igencsak népszerű part a nudisták körében, ezért ennek tudatában érdemes foglalni az utazást. A tengerparttól kissé távolabb szálláshelyek és éttermek színes választéka áll rendelkezésünkre, így nem kell messze mennünk a simogató tengertől, ha megéhezünk vagy esetleg elfáradunk.

Falasarna

Kréta szigetének ezen a széles tengerpartján varázslatos rózsaszín, szinte krémszínű homok és kékeszöld víz található, és emellett természetesen lenyűgöző naplementéiről is ismeretes. A tökéletesen tiszta tengervíz mellett a Falasarna tengerparton óriási hullámok is fel-felbukkannak a nyílt Földközi-tenger felől, ezért a szörfösök körében igencsak népszerű.

Bármelyik görög tengerpartot választjuk nyaralásunk célpontjául, egy biztos: utasbiztosítás nélkül ne induljunk el!

Következő cikkünk:
Hajókirándulás Horvátországban