Görögország legszebb természeti képződményei

Görögország jól ismert lenyűgöző történelme és kultúrája mellett a gyönyörű szigetekről és és strandjairól. Az ország emellett otthont ad néhány lélegzetelállító és egyedi természeti csodának is. A föld alatti tavaktól a festői hegycsúcsokig, a vízeséseket és izgalmas földtani alakzatokig is fellelhetünk, melyet az anyatermészet alakított ki. 

A képen víz, természet, égbolt, hegy látható

Automatikusan generált leírás

Görögország látogatói sokféle látnivaló közül választhatnak. A görög strandokat tartják Európában a legszebbnek, a klíma is ennek kedvez, ugyanis a nap körülbelül 300 napig ragyog a térségben. A varázslatos szépségű görög természet ideális kirándulásokhoz és hegyi túrázáshoz is. Lássuk, hogy melyek Görögország legszebb természeti képződményei!

Kék-barlang, Zakynthos

Zakynthos szigetének jelképe és legszebb természeti látnivalója a híres Kék-barlang. A hatalmas rendkívül népszerű a fürdőzni vágyók és a búvárok körében, hiszen itt szemet gyönyörködtetően kristálytiszta a víz. A napfény megtörésének hatására a tenger türkizkék fényben csillog. A Kék-barlangot az Agios Nikolaos kikötőből hajóval lehet megközelíteni. Ezen hajókirándulások többségét a híres Navagio-öböl meglátogatásával is összekötik.

Stefanos kráter

A Dodecanese szigetcsoportban található Nisyros vulkanikus sziget Kos és Tilos között helyezkedik el. A csendes sziget egy alvó vulkánnak ad otthont. Itt járva felfedezhetjük az egyik kráterét, melyet Stefanos néven ismerhetünk meg. Érdemes meglátogatni ezt a vadregényes helyszínt!

Meteora

A Meteorák sajátságos környéke gigantikus torony- és csipke alakú sziklái miatt vált ismertté, amelyek egyenként 100–150 m magasak. A Meteora görögül "levegőben lebegőt" jelent. A sziklák elnevezése nem véletlen, valóban az égbolt közelében keresendők a csúcsok. A tudósok úgy vélik, hogy valamikor 60 millió évvel ezelőtt egy tó állt a Thesszáliai síkságon, ami utat tört magának a Tembi völgyön keresztül a tenger irányába, így alakult ki ez a különleges vidék. A víz erejének, valamint az időjárási eróziónak köszönhetik mai formájukat az itt található sziklák.

A világ egyedülálló természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Grúzia legszebb természeti képződményei

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']