Grúzia látnivalói

A Kaukázus monumentális vonulatai között elterülő Grúzia megannyi természeti kincset rejt, amit érdemes felfedeznünk. A különleges kis ország telis-tele van vadregényes tájakkal, festői kis tavakkal, ámulatba ejtő völgyekkel és tekintélyes hegyekkel. A páratlan fekvésű ország a legnagyobb világjáróknak is tud újat mutatni! Most vegyük sorra, hogy melyek azok a látnivalók, amik miatt érdemes fontolóra venni az országot!

A főváros – Tbiliszi 

Grúzia fővárosa a Kura folyó két partján terül el. A nyüzsgő város isteni gasztronómiai élményekkel, sajátos építészettel és festői természeti fekvésével nyűgözi le a turistákat. A város történelme időszámításunk előttigre nyúlik vissza, amiről tanúskodik a megannyi régi épület és a mindenféle kultúrából összetevődő népesség. A látnivalók közül kiemelkedik a  Tbiliszi ortodox Szentháromság Székesegyház és a Grúz Nemzeti Múzeum. A grúz főváros termálfürdőiről is híres, amelyek közül sokat fellelhetünk Abanotubaniban. 

A képen hegy, kültéri, égbolt, fa látható

Automatikusan generált leírás

Mestia – a Kaukázus gyöngyszeme

Mestia Grúzia északnyugati részén, a Kaukázus hegyvonulatának övében fekvő hegyvidéki városka. Az 1500 méter magasan elterülő Mestia megannyi különleges kirándulási alternatívát kínál. Az adrenalinra éhezők felírhatják a bakancslistájukra a várostól az Ushba gleccserig húzódó túraútvonalat, vagy tervezhetnek túrákat a festői tavak egyikéhez a hegy tövében. Aki Európa legmagasabban fekvő településére szeretne ellátogatni, az célba veheti Ushgulit, a 2200 tengerszint feletti magasságban fekvő települést. Összességében Mestia az igazi kalandvágyók tökéletes úti célja lehet, így érdemes túrahátizsákkal és kényelmes cipővel érkezni! 

Tsminda Sameba templom – Grúzia szimbóluma

A Tsminda Sameba, vagy más néven Szentháromság-templom Északkelet-Grúziában 2170 méteres magasságban fekszik. Különlegességét páratlan fekvése adja, hiszen a 14. században épült templomnak a Kazbek hegy ad keretet a Terek folyó völgyében. Az egyedül csúcsosodó templom Grúzia egyik szimbólumaként és az ország ortodox központjaként ismert. A turisták által kedvelt templomot egy nagyjából egy órás túrával közelíthetjük meg a Kazbegi faluból, a hegyes-völgyes vidék meredek lejtőin. 

Bármikor is utazunk ebbe az elbűvölő országba, fontos, hogy ne feledkezzünk meg indulás előtt a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről!

Következő cikkünk: Franciaország látnivalói