Grúzia legszebb természeti képződményei

Kelet-Európában, a Fekete-tenger partján fekvő Grúzia nem tartozik a legfelkapottabb üdülő helyszínek közé, mégis számtalan meseszép látnivalót rejt. Az utóbbi időben egyre inkább kezd felkerülni a turisztikai térképre ez a különleges, hegyvidéki ország. A grúz kultúra gazdag és ősi gyökerei háromezer évre nyúlnak vissza az időben. A bor termelése Grúziában a történelem előtti időkben kezdődött, és máig az ország gazdaságának fontos részét képezi. Területe földrajzi-éghajlati szempontból igen változatos, egyaránt vannak hegyvidéki és szubtrópusi éghajlatú részei. Gazdag növény- és állatvilágát a legegyedibb fajok képviselik, amelyek közül sok csak itt található meg Érdemes felfedezni Grúzia legszebb természeti képződményeit!

A képen égbolt, természet, fű, hegy látható

Automatikusan generált leírás

A vadregényes Kaukázus láncai, festői tavak és folyók, zöldellő erdők és a Fekete-tenger hullámai mind ámulatba ejtik az ide ellátogatókat. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány helyszínt, melyet érdemes meglátogatni Grúzia vidékén!

Rica-tó

A Rica-tó a Kaukázusban, a Nagy-Kaukázus déli oldalán, Abháziában, vagy másként Grúzia északnyugati részén található, körülvéve vegyes hegyi erdőkkel, szubalpin rétekkel. A vize hideg és rendkívül tiszta. A környező hegyek magassága a 2200–3500 m között van. A tó körül találhatóak lombhullató erdők, örökzöld puszpángligetek, valamint sok a nordmann fenyő, némelyik több mint 70 méter magasra is megnő.

Martvili-kanyon

Grúzia egyik figyelemre méltó természeti látványossága a Martvili-kanyon. A 2400 méter hosszú kanyont az Abasha karszt folyó alkotja, amely az Askhi fennsíkjáról ered. Ez a kis patak hideg és kristálytiszta vizével átvágta a mély kanyont a sziklákban, festői szurdokot alkotva. A kanyon körül évszázados erdők és magas sziklák találhatók. Az itteni sűrű, zöldellő növényzet esőerdő érzését kelti. A folyó a szurdok alján 40 méter mélyig folyik. A Martvili-kanyon látványa igazán elbűvölő. 

Abudelauri-tavak

Az Abudelauri-síkságon három különböző színű tavat fedezhetünk fel: a Zöld, a Kék és a Fehér tavat. Az Abudelauri-tavak a Mtskheta-Mtianeti régióban fekszenek, a tengerszint feletti 2812 méter magasságban. A gyönyörű vidék ideális túrázásra, a panoráma, ami innen nyílik, utánozhatatlan!

A világ egyedülálló természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Franciaország legszebb természeti képződményei