Haiti legszebb természeti képződményei

A Karibi-térség felfedezésére tökéletes úti cél lehet a csodálatos Haiti, ahol természeti kincsekben biztosan nincsen hiány! Íme, a legszebb látnivalók Haiti környékéről, amelyeket mindenképp érdemes felírni a bakancslistádra, ha Te is a természet nagy szerelmese vagy!

Pic Macaya Nemzeti Park

A Pic Macaya Nemzeti Park Haiti Köztársaság két nemzeti parkjának egyike, amely az ország déli félszigetén, a Massif de la Hotte területén. A 8000 hektáros terület az ország utolsó érintetlen felhő erdeje. A buja, élénk növényzetű park magassága eléri a 2300 méteres tengerszint feletti magasságot a Pic Macaya-nál, amely Haiti második legmagasabb pontja a Pic la Selle mögött. A park másik magas csúcsa a Pic Formon. A parkot érdemes felfedeznie a természet kedvelőinek, ugyanis 220 madárfaj, 141 orchideafaj és 367 virágos növény található a területén.

A képen kültéri, fa, égbolt, hegy látható

Automatikusan generált leírás

La Visite Nemzeti Park

A La Visite Nemzeti Park Haiti másik legnagyobb nemzeti parkja, amely a Massif de la Selle hegység része. A park hatalmas, 11400 hektárnyi területet foglal magában, legmagasabb csúcsa pedig 2275 méteren van. A park növényzete jellemzően fenyőerdőből, gyepekből és hegyvidéki széleslevelű erdőből áll. A park állatvilága rendkívül különleges, sok Hispaniola szigetén élő védett fajt fedezhetünk fel a környéken. Emellett a park kiváló lehetőséget kínál madárlesre, ugyanis több, mint 80 ritka madárfajnak ad otthont. 

Citadelle Laferriére 

A Citadella Laferriére vagy Citadelle Henry Christophe egy monumentális erődítmény Haiti északi részén és egyben az amerikai kontinenst legnagyobb erődje is. A 19. század elején építtette Henry Christophe, Haiti királya és azóta az ország jelképévé vált. 1982-ben az UNESCO Világörökségek listájára is felkerült. Az erődítmény egyike Haiti legnépszerűbb turisztikai célpontjainak, amelyet a turisták leginkább Milot városából közelítenek meg. A drámai sziklán magasodó erőd és az azt körülvevő dús növényzet minden szemet elkápráztat, így, ha arra jársz semmiképp ne hagyd otthon a fényképeződ! 

Akármelyik lenyűgöző úti cél felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el utazásunk előtt megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében!

Következő cikkünk: Utasbiztosítás online