Hajókirándulás Hortvátországban

Horvátország a magyarok és már a nyugat-európai turisták körében is az egyik legnépszerűbb nyaralási célpont. Sikerének titka a mediterrán, vadregényes természeti környezet, a festői szépségű homokos és kavicsos strandok széles választéka, a kristálytiszta tengeri hullámok, a gazdag tengeri élővilág, a hangulatos kikötők, a pálmafás sétányok, a színes kultúra és persze az ínyenc gasztronómia. A több mint 5000 km partszakasszal rendelkező szomszédunknál bőven lehet válogatni a csodás tengerpartok és látnivalók között. Nem véletlen, hogy egyre többen választják a hajóbérlést és hajós kirándulásokat Horvátország szépségének és különlegességének felfedezése céljából.  

A képen hegy, kültéri, csónak, jelenet látható

Automatikusan generált leírás

Sokak járnak vissza szinte minden évben a Horvátországba, a térségben hajózni viszont még nem volt alkalmuk. Az, hogy Horvátország a vezető hajózási úti célok közé tartozik világszinten, nem kétséges. Az itt fellelhető széles kínálatban mindenki megtalálhatja az életstílusához passzoló hajózási formát. 

A horvát Adria lakatlan öbleiben időt töltve megérint minket az az igazán egyedülálló atmoszféra, amely festői szépségű szigeteiből és partszakaszaiból árad. Horgonyozz le azokon helyeken, ahol a régmúlt időkben több ezer éven át illír hajók és római gályák horgonyoztak, és élvezd a környezetet egy olyan ritka vidéken, ahol a civilizáció nyomot még egyáltalán nem hagyott.

A legjobb vitorlás szezon a késő tavaszi és kora őszi időszak, amikor a hőmérséklet enyhébb, a tenger nyugodt és a szelek is kedvezőbbek. Természetesen mielőtt vitorlát bontanánk, jó tudni, hogy milyen szelek várnak minket a tengeren: az északkeleti hideg és száraz Bóra, a déli nedves levegőt hozó Jugo, a közkedvelt és állandóan fújó Mistral, illetve az északi Burin.

Fedezd fel a lehetőségek végtelen kékjét a bájos Cavtattól és a Dubrovnik melletti Lokrum titokzatos szigetétől a korčulai Vela Luka-n, Hvaron és Visen át egészen Lošinjig és az Isztriáig hajózva. Kutass rejtett öblök és strandok után, találj magadnak egy dokkot és ízleld meg a Földközi-tenger kikötőinek életét vagy aludj békésen a csillagok takarója alatt... Bocsátkozz tengeri kalandba!

Forrás: https://croatia.hr/hu-HU/elmenyek/hajozas

Horvátország napsütötte tengerpartjai és lágy hullámai felfedezésre várnak! Indulás előtt mindig kössük meg a megfelelő, biztonságot adó utasbiztosítást!

Következő cikkünk:
Madrid varázslatos forgataga

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']