Hasznos okostelefon alkalmazások utazáshoz

A 21. századra a digitális eszközök életünk szerves, elengedhetetlen részévé váltak. Szinte lehetetlen elképzelni, hogy a szívünkhöz nőtt kütyünk nélkül keljünk külföldi útra. Sokak pedig éppen ellenkezőleg gondolják. Szerintük az üdülés során illendő szó szerint kikapcsolódni, a mobiltelefon és bármilyen kütyü használata nélkül. Ám igazán hasznos, okostelefonra letölthető alkalmazások érhetőek el ingyenesen IOS-ra és Androidra egyaránt, melyek megkönnyítik és stresszmentessé varázsolják az utazás megtervezését és megvalósítását is. Miért ne töltenénk le tehát néhány alkalmazást, amely gördülékennyé és felejthetetlenné teheti az utazást?

okostelo-(1).jpeg

Az utazás megkezdése előtt, a szervezése során remek, kedvezményes szállásajánlatokat biztosító alkalmazások között böngészhetünk és részletes élménybeszámolókról olvashatunk. Így sokkal könnyebben tudunk dönteni, hogy milyen szállodát válasszunk. Akciós repülőjegyek vásárlásával, illetve költségkalkulátorokkal és hasznos tippek, tanácsok segítségével valósíthatjuk meg az ideális, költséghatékony vakációt. A légijárat figyelők naprakész információval szolgálnak, ha esetleg késés, járattörlés vagy bármi egyéb komplikáció merülne fel. A csomagolást segítő appok listáinak jóvoltából biztosan nem hagyunk otthon semmi fontosat. Az online és offline térkép- és navigációs alkalmazásokkal mindig képben maradhatunk és könnyen tájékozódhatunk az “idegen” földön.

Egyes appok a legjobb és legerősebb wifi hotspot megtalálásában nyújtanak segítséget. Naprakész és hiteles információkkal gazdagodhatunk az adott ország beutazási és biztonsági helyzetéről egyaránt. A helyi látványosságok felfedezéséhez és egyéb programlehetőségekhez is kitűnő tippeket és tanácsokat kaphatunk. A fordítóprogramok a nyelvi akadályokat szüntetik meg. Az útinaplókban minden fotót, élményt és tapasztalatot megörökíthetünk, szinte azonnal.

Az utazást megkönnyítő alkalmazások nagy része ingyenes tölthető le és igazán egyszerűen használható.

A hasznos applikációk mellett maximális biztonságot nyújt utasbiztosításunk is!

Következő cikkünk: Jó tanácsok szuvenír vásárláshoz