Hétvége Prágában

A nyaralás sokaknak a tengerpartról, a hosszas kikapcsolódásról szól. Azonban nem mindig van erre lehetőség. Egy-egy hétvégét gyakran könnyebben fel tudunk szabadítani, mint egy teljes hetet, azonban ilyenkor is érdemes túllépni az otthoni sorozatnézésen. Prága itt van a szomszédban, Budapestről vonattal is közvetlenül megközelíthető és számos izgalmat, érdekességet kínál.

Pragai-latkep,-hatterben-a-varral-(1).jpeg

Egy hétvége a városban

Csehország igen gazdag és nagy múltú sör kultúrával rendelkezik, melynek felfedezésére egy hétvége a fővárosban kiváló lehetőség. Ugyan a legtöbb ismert cseh sörfajta a magyar boltok polcain is elérhető, nem mindenki tudja, hogy ezeknek jelentős részét nálunk főzik. Bár a recept azonos, a végeredmény eltérő. A választék pedig jóval szélesebb, mint az itthoni bevásárlóközpontokban.

Lenyűgöző történelmi múlt

Prága különlegessége, hogy az eredeti ízeket gazdag múlttal rendelkező sörfőzdékben élvezhetik a látogatók. Ebből csak a fővárosban több mint harminc darab található - közülük vannak igazán különlegesek is. Van, amelyik a 15. század vége óta várja a vendégeket, illetve olyan is, amelyik a Moldván egy hajón található. Több napos utazás esetén pedig a vidéki városokba is el lehet látogatni, országos szinten több száz főzde várja a látogatókat. A legtöbb főzde autentikus ételekkel, középkori atmoszférával gondoskodik a hangulatról.

Ha a sör nem mozgat meg

Azonban azoknak sem kell csüggedni, akiket egy sörtúra még nem ugraszt ki a nappaliból. A város épített hagyatéka is figyelemre méltó, így a városnézés is izgalmas és élménydús lehet. Az óváros utcái, házai mellett a főtere igazán látványos, emellett számos híres épülettel rendelkezik. Vagy akár említhetjük a Károly hidat is, amely 1402 óta biztosítja az emberek átkelését a Moldván.  Az igazán kihagyhatatlan azonban a vár. A budai várhoz hasonlóan szabadon bejárható épületegyüttes a kilencedik században épült, ezzel a világ legnagyobb ősi vára.

Akár egy rövidebb, olcsóbb nyaralást, akár egy izgalmas, barátokkal közös kikapcsolódást keres az ember, Prága ideális úti cél lehet.

Utasbiztosításunk pedig gondoskodik a helyi gasztronómia és építészeti különlegességek felhőtlen élvezetéről.

Következő cikkünk:
Olcsó nyaralás 2023-ban