Hogyan készíts útitervet az utazásodhoz?

Vannak, akik spontán indulnak neki egy nyaralásnak és vannak, akik minden percét megtervezik. Bár mind a kettő módszerrel élvezetes lehet az utazásunk, érdemes szót ejteni az utazási terv elkészítéséről. 

utiterv-(1).jpeg

Ha kicsit tudatosabban szeretnénk nekiindulni a nyaralásnak, nem árt előre felírni magunknak néhány dolgot. Először is végezzünk el egy egyszerűbb becslést, amelyben összeírjuk, nagyjából mire mennyit fogunk költeni az utazás során. Ide tartozik az utazás, a szállás, étkezés és a különböző előre lefoglalt, vagy helyszínen meglátogatni kívánt programok költségei és természetesen a minden egyébre szánt költőpénz is. 

Ezáltal kapunk egy olyan összeget, amellyel nagyjából tudunk számolni az utazás során és nem fog minket meglepetés érni. Ezután pedig írjuk össze, hogy mire lesz szükségünk, mit kell bepakolnunk a bőröndbe, így biztosan nem felejtünk otthon semmi fontos holmit. Nagyon bosszantó tud lenni, amikor a helyszínen jövünk rá, hogy nem hoztunk magunkkal hajszárítót, vagy valamilyen gyógyszert és ezzel jelentősen csökken a komfortunk a nyaralás idejére.  

Jegyezzük fel a fontos címeket és azt, hogy hogyan lehet eljutni ezekre a helyekre, hogy mindig tudjuk, hova tartunk és ne kelljen a közlekedési információk böngészésével értékes perceket elvesztegetnünk. Ajánlott utánanézni, hogy van-e az országnak jegyapplikációja, vagy feltöltőkártya jellegű bérlete, amellyel időt, pénzt spórolhatunk és még kevesebb szemetet hozunk létre, hiszen nem kell az egy alkalmas jegyeket eldobni használat után. Érdemes továbbá napi szinten megtervezni a programokat, hogy ne menjen el az idő lézengéssel és válogatással, de írjunk listát más látványosságokról is, amelyeket meglátogathatunk, ha esetleg meggondolnánk magunkat. Ne feledkezzünk meg a pontos cím, nyitva tartás, és a jegyárak feljegyzéséről sem! 

Érdemes gondolni arra is, hogy ha esetleg internetkapcsolatunk cserben hagyna minket, legyenek meg ezek az információk offline formában is, amely mindig nálunk van, ha szükség lenne rá. akadnak olyan applikációk, amelyek offline is működőképesek. Ilyen nagyon hasznos alkalmazás például a Google MyMaps, ahol saját térképet hozhatunk létre, amelyen előre megjelölhetjük a meglátogatni kívánt helyszíneket. Azon kívül, hogy offline is működik, előnye, hogy a térkép megosztható másokkal és egyedi jelöléssel tehetjük könnyebbé a helyszínek megkülönböztetését. 

Ami pedig minden útiterv nélkülözhetetlen része, az utasbiztosítás megkötése, amivel biztosak lehetünk abban, hogy utazásunk nem csak jól megszervezett és élvezetes, de biztonságos is. 

Következő cikkünk: Hogyan tervezz menetrendet az utazásodhoz?