Hogyan tudsz a külföldi fesztivál költségein spórolni

Egy külföldi fesztivál sokba kerülhet, hogyha nem vagyunk elég körültekintőek. Amennyiben előre tervezünk és gondolkodunk, jelentős összeget faraghatunk le a költségekből, miközben felhőtlenül szórakozhatunk. Összegyűjtöttünk pár tippet, melyek nagy segítségünkre lehetnek!

  1. Bankkártya helyett készpénz

Sok fesztiválon a festipay kártyával lehet fizetni, melyre az esemény előtt tudunk pénzt feltölteni. Vannak, akik nem is váltják ki ezt a lehetőséget, hanem közvetlenül a bankkártyájukról fogyasztanak. Ez hatalmas pazarlás! Okosabban tesszük, ha meghatározunk egy összeget, amit aznapra kiviszünk és annál egy forinttal sem költünk többet, kivéve akkor, ha vészhelyzet van. Ezzel megakadályozhatjuk a felesleges költekezést.

  1. Spóroljunk, ahol csak tudunk

Ez evidensnek hangozhat, de nem árt nagy figyelmet szentelni a spórolásra. Például ha nem a fesztivál területén alszunk, érdemes otthon megoldanunk az étkezést, hiszen az nagyon sokba kerülhet a helyszínen. Ha ez nem megoldható, nézzünk körül, hogy hol találhatunk egy olcsóbb menzát vagy éttermet. Próbáljunk meg körültekintőek lenni és nem szórni a pénzünket felesleges dolgokra! Ha ez sikerül, nagyon hálásak leszünk magunknak később, a fesztivál után!

  1. Tájékozódjunk előre

Járjunk utána, hogy pontosan mit vihetünk be a fesztivál területére. Sajnos sok mindent kidobathatnak velünk a bejáratnál, amiket később kénytelenek leszünk megvenni magasabb áron a benti részen. A legtöbb helyen például esernyőt nem szabad bevinni, ellenben esőkabátot igen. Ezzel érdemes kalkulálni!

  1. Önkénteskedjünk

Senki sem lepődik meg azon a tényen, hogy manapság a fesztiválok napijegyei és a bérletei igen sokba kerülnek. De az önkéntesek ingyen juthatnak be az eseményekre! Számos munkakör közül választhatunk, mint például tereprendezés, parkolóőr, stb. Ezzel a rendezvény munkáját segítjük, este pedig bulizni és szórakozni tudunk, amiért még fizetnünk sem kell!

  1. Kössünk utasbiztosítást

Annak érdekében, hogy semmilyen váratlan esemény ne rontsa el szórakozásunkat, mindenképp kössünk utasbiztosítást, megkímélve magunkat probléma esetén a jelentős költségektől.

 

A külföldi fesztiválozás esetén a megfelelő utasbiztosítás megkötése elengedhetetlen!

Következő cikkünk: Hogyan tudsz a nászutadon spórolni