Hollandia látnivalói

Hollandia sajátos hangulata minden odautazót méltán ejt ámulatba! A tulipánmezők, a romantikus csatornák és a különleges épületek varázsa miatt sokan választják ezt az országot. Akár a természeti kincseket vagy a városnézést kedveled, akár a kultúra és a művészet kedvelője vagy, bőven van mit felfedezned ebben a csodálatos országban! Íme, néhány úti cél, amely biztosan Téged is elbűvöl majd!

Amszterdam

Mi mással is kezdhetnénk a sort, mint Hollandia lenyűgöző fővárosával, Amszterdammal? Amszterdam adottságaiból adódóan is gyönyörű, hiszen a romantikus hidakkal átívelt csatornák és az azokat körülölelő házak alapvetően is sajátos hangulatot adnak a városnak. A művészet és a kultúra kedvelőinek Amszterdam az egyik legjobb választás lehet, ugyanis itt található a világ legismertebb múzeumait látogathatjuk itt meg. Ilyen például Van Gogh gyűjteménye a neves Van Gogh Múzeumban vagy az Anne Frank House, amely a leghíresebb második világháború ihlette lakásmúzeum. Ha egy kellemes sétára vágyunk a városban, akkor ellátogathatunk a Vodelparkba vagy körülbiciklizhetjük a belvárost. 

Tulipán, ameddig a szem ellát

Hollandiáról valószínűleg mindenkinek a tulipánok, a fapapucs és a szélmalmok jutnak eszébe először. Az Európa kertjeként is ismert Keukenhof Gardens területén minden tavasszal ezernyi tulipán, nárcisz és jácint nyílásának lehetünk szemtanúi. Érdemes emiatt Hollandiának ezt a területét március és május között meglátogatni. 

Haarlem, a kicsi Amszterdam

Haarlem városa egy igazi gyöngyszem Hollandia szívében! A legtöbben Amszterdamhoz hasonlítják, de a város atmoszférája sokkal nyugalmasabb és különlegesebb. A fővároshoz hasonlóan Haarlemnek is a várost átszelő idilli csatorna adja a báját, amelyet macskaköves utcák és finom kávézók tesznek még romantikusabbá. Az utcákon magasodó történelmi épületek, szélmalmok és színes virágok varázsolják a város légkörét még „hollandabbá.” Fedezd fel ezt a festői kisvárost is egy hollandiai utazásod során és semmiképp ne felejtsd el magaddal vinni a fényképezőgéped!

Akármelyik lenyűgöző úti cél felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el utazásunk előtt megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében!

Következő cikkünk: Európa legnagyobb városai