Hollandia legszebb természeti képződményei

Hollandia nyugat-európai ország. Délről Belgium, keletről Németország, északnyugat felől az Északi-tenger határolja. Fővárosa és legnagyobb városa, Amszterdam, közigazgatási székhelye Hága. Hollandia történelmi és kulturális értékei igazán egyedülállóak. Illatozó tulipánok, jácintok, nárciszok, hangulatos kerékpárutak, bájos szélmalmok és még sok-sok természeti csoda várja az utazókat. A turisták gyakran úgy érzik itt magukat, mintha egy németalföldi festmény szereplői lennének. Itt az ideje, hogy felfedezd Hollandia legszebb természeti képződményeit!

A képen növény, virág látható

Automatikusan generált leírás

Hollandia az Északnémet-alföld nyugati folytatása. Az ország vízhálózata rendkívül gazdag. Az országba érkező folyók mind az Északi-tengerbe ömlenek. Érdekesség, hogy Hollandia területe folyamatosan süllyed, az ország területének harmada már a tengerszint alatt van. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány holland helyszínt, melyet érdemes felfedezni, ha itt járunk. Lássuk, hogy melyek is ezek!

Frízföld

Ebben az északi holland tartományban Európa legnagyobb kiterjedésű édesvíz láncolata lelhető fel. A csodás tavak miatt ez a vidék rendkívül népszerű a vízisportok szerelmesei számára. Nyaranta sportversenyeken mérettethetik meg magukat az ide ellátogatók, télen pedig a befagyott tavakon egy nagyszabású korcsolyaverseny, az Elfstedentocht kerül megrendezésre minden évben. A vizek vidéke, Frízföld gyönyörű természeti értékekben bővelkedik, vadkacsáknak, sirályoknak és sok más állatfajnak nyújt otthont.

Zeeland

Hollandia legnyugatibb tartománya igazi turista paradicsom. A terület több aprócska szigetet is magába foglal, az itt fellelhető sziklás partszakaszok igazán festőiek. A tájak ideálisak a hosszabb túrákhoz is, gyalog vagy biciklivel és bejárhatjuk ezt a gyönyörű vidéket. A partmenti lagúnák és az itt élő, különleges madárfajok egyedülállóvá teszik azt a helyszínt.

Drenthe

Drenthe vidékén, északkelet Hollandiában, 1400 km hosszú kerékpárút áll rendelkezésre a természet kedvelőiknek, amely festői pusztákon, mocsarakon, homokdűnéken és erdőkön vezet keresztül. Hosszabb túrákra is alkalmas a terület. Aki friss levegőre, zöldellő természetre és nyugalomra vágyik, látogasson el ebbe a holland tartományba!

A világ egyedülálló természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Japán legszebb természeti képződményei

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']