Horvátország látnivalói

Amikor Horvátországról beszélünk, mindenki rögtön a változatosabbnál változatosabb tengerpartokra gondol. Nem csoda, hiszen az ország majdnem kétezer kilométer hosszú partszakasszal rendelkezik, illetve 1185 külön szigete van! A Balkán-félszigeten elterülő ország a magyarok által is kedvelt terület, tekintve, hogy néhány óra autózással már csodálatos tengerpartokon napozhatunk. Íme Horvátország legkiemelkedőbb helyei, amelyeket érdemes fontolóra vennünk utazás előtt! 

Plitvicei Nemzeti Park

A Plitvice Nemzeti Park az egyedülálló Plitvicei tavak és csodálatos vízesések összefonódásából álló terület, amely 1979 óta az UNESCO Világörökség része. Horvátország egyik legszebb természeti csodáját az ezerszínű növényzet és az azúr kék vizek teszik igazán különlegessé. A kristálytiszta vízben, a fapallókon végig sétálva a Nemzeti Park gazdag élővilágát is megleshetjük, miközben a legszebb vízesések kápráztatnak el minden szempárt. 

A képen fa, fű, kültéri, növény látható

Automatikusan generált leírás

Dubrovnik

A Horvátország legdélibb részén fekvő Dubrovnik városa egy igazi tengerpartra épült erődítmény, ami többek között a Trónok Harca jeleneteinek is színteret adott. A különleges hangulatú épületek között sétálva érdemes megtekinteni a Szent Domonkos-kolostort, ahol az impozáns épületen kívül Szent István magyar király koponyaereklyéit is megcsodálhatjuk. A városból áthajózhatunk a Lokrum szigetre, ahol csodálatos öblöket fedezhetünk fel egy hajókirándulás során, vagy akár maradhatunk a város egyik kavicsos vagy homokos partján fürdőzni. 

Krk sziget

Krk Horvátország legnagyobb szigete, ami ráadásul a Magyarországhoz legközelebb eső sziget, így érthető, hogy az egyik legnépszerűbb üdülőhely a magyar turisták körében. A Krk szigeten nem csak csodálatos, fürdésre alkalmas partszakaszok találhatóak, de a sziget gazdag történelmi és kulturális hagyományokkal is rendelkezik. Krk szigetén megannyi magával ragadó település foglal helyet. A sziget egyik legkiemelkedőbb városa Vrbnik, ami egy hatalmas sziklatömbre épült, így nyújtva még festőibb panorámát. Egy másik nagyon kedvelt település a szigeten Baska, ahova leginkább strandjai miatt utaznak a turisták, ugyanakkor az óváros körbejárásával a horvát kultúrába is betekinthetnek. 

Bármikor is utazunk ebbe az elbűvölő országba, fontos, hogy ne feledkezzünk meg indulás előtt a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről!

Következő cikkünk: Szlovénia látnivalói