Hurghada időjárása

A Vörös-tenger partján található egyiptomi nagyváros, Hurghada üdülőövezeteiről és turizmusáról híres, ebből már kitalálható, hogy kivételesek a hely időjárási körülményei. Egyiptomban különleges módon három évszakot különböztetnek meg, a telet, valamint az első és második nyarat, előbbi március közepétől július közepéig, utóbbi júliustól november közepéig tart. Ez hivatalosan egy évszak, mégis jól két részre határolható.
 

Hurghada-(1).jpeg


Változzon bárhogy is az éppen aktuális átlaghőmérséklet, Hurghada időjárás szempontjából jó választás, mindig érdemes ide utazni, mert egész évben jó idő van. Vagy meleg, vagy még melegebb. A tél náluk egész más, mint Európában: ilyenkor az átlaghőmérséklet kellemes, 26-28 Celsius-fokos, a tenger pedig 23-25 fokos, így azoknak a legalkalmasabb, akik szeretnek strandolni, ám a hőségtől viszolyognak. Az úgynevezett első nyár már melegebb, de még mindig a könnyedén elviselhető kategória, a második nyár során viszont a maximumra szökik a hőmérséklet, 40 fok is lehet, így ezt az időszakot csak azoknak ajánljuk, akik imádják a perzselő napot és hőséget. Talán mondani sem kell, de a megfelelő folyadékpótlás és nap elleni védelem egész évben fontos, júliustól novemberig pedig még annál is fontosabb. Ha valaki számára a városnézés, a helyi viszonyok felfedezése, a kulturális programok jelentik a legnagyobb örömet, inkább a téli időszakra foglaljon, egyrészt nincs akkora tömeg, másrészt a hosszabb sétatávok kellemesebben telnek az alacsonyabb hőmérsékleten.

Aki viszont búvárkodni szeret, az bármikor mehet, télen kicsit hűvösebb a víz, nyáron kifejezetten meleg, akár 32 fokos is lehet, az élővilág pedig folyamatosan parádés.

Bármelyik évszakot is választjuk az utazásra a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása elengedhetetlen!

Következő cikkünk:
Egyiptom időjárása