Idilli botanikus kertek Európában

A botanikus kertek Európában elképesztően szépek és változatosak. A kontinens tele van olyan kertekkel, amelyek tele vannak érdekes növényekkel, szökőkutakkal, szobrokkal és szép épületekkel. Ha szereted a természetet és a szép környezetet, akkor ezek a kertek biztosan lenyűgöznek majd téged is!

Idilli-botanikus-kertek-Europaban-(1).jpeg

Ezek a kertek nem csak a növények szerelmeseinek szólnak, hanem bárki számára, aki kikapcsolódásra és inspirációra vágyik. A növények, virágok és a környezet szépségei garantáltan új energiával fognak feltöltődni és általuk a látogatók tökéletes kikapcsolódást kapnak a mindennapok rohanása közepette.

Kew Gardens

A Londonban található a Kew Gardens több mint 300 hektáron terül el, és több mint 50 000 növényfajt tartalmaz. Sokan úgy tartják, hogyha nem lennének kertben található ősi tiszafák, akkor ma nem angolul, hanem franciául beszélnének a Brit-félszigeten az emberek. (Ezeknek a kérgéből hosszúíjakat csináltak, melyeknek segítségével nyerte meg V. Henrik az azincourt-i csatát a százéves háborúban)

Keukenhof

A Keukenhof Hollandiában található, és Európa egyik legnagyobb virágkiállításaként ismert. A kertben több mint 7 millió virág található, köztük tulipánok, nárciszok és hagymavirágok. A kert minden tavasszal megnyílik a látogatók előtt, és biztosan elvarázsolja majd őket a virágok és a színek bőségével.

Olasz idill

A Villa Taranto kertek Olaszországban találhatók, és egy olyan botanikus kert, amelynek tervezése és felépítése a 20. század elején kezdődött. A kertben több mint 20 000 növényfajt találhatunk, és a látványt tovább fokozzák a különféle szökőkutak és művészeti alkotások. A kertek különösen gyönyörűek tavasszal és az ősszel.

A La Mortella kertek Ischián találhatók, és egy olyan botanikus kert, amelynek tervezése és felépítése az 1950-es években kezdődött. A kertben több mint 3 000 növényfajt találhatunk, és számos művészeti alkotás díszíti a területet. A kertek között sétálva csodálatos kilátásban lehet részed a tengerre, amely hátteret ad a kerteknek.

Ezek az idilli botanikus kertek nemcsak egyedülálló látványt nyújtanak, hanem a növények, virágok és egyéb természeti szépségek lehetőséget adnak a természetközeli kikapcsolódásra, az érzékek felélénkítésére és az élmények átélésére. Ezen kertek látogatása egy egész életre szóló élményt nyújt, és inspirációval tölti fel a látogatókat. Azonban mielőtt felkeressük őket, ne felejtsük el megkötni a megfelelő utasbiztosítást!

Következő cikkünk: Európa legmesebelibb kastélyai