Irány a vadvíz!

Csempésznél egy kis izgalmat a nyaralásba? Szeretnél életre szóló élményeket szerezni? A vadvízi evezés, más néven raftingolás tökéletes választás lehet. Akár családi vagy barátokkal közös nyaralásról, csapatépítésről, akár osztálykirándulásról van szó, az élmény garantált.

Raftingolas-(2).jpeg

 

Hol lehet raftingolni?

A raftingolás lehet fél, egy, vagy akár több napos program is. A jó hír viszont, hogy nem kell a teljes nyaralást köré szervezni. Mivel csak egy gyors vizű folyó kell hozzá Európa szinte összes, nyaralás szempontjából népszerű országában elérhető. Norvégiától Horvátországig, Görögországtól Spanyolországig számos országban várják a túraszervezők a lelkes jelentkezőket.

Nem kell hozzá tapasztalat

Talán első ránézésre veszélyesnek hangzik, de a tapasztalt túravezetők mindig segítenek a társaságnak megfelelő útvonal kitalálásában, általában többféle nehézségi szinttel várnak mindenkit. Akkor sem kell megijedni, amikor valaki tapasztalatlan, az alapokat minden esetben megtanítják.

Minden országban számos társaság szervez túrákat, így mindenki biztosan megtalálja a neki leginkább tetszőt. Népszerű és közeli úti céloknál  - például Ausztriában vagy Szlovéniában - magyar túravezetőket is találhatunk, Montenegróban vagy Boszniában pedig a folyókon felnőtt, hihetetlen rutinos helyiek segítenek átjutni a zúgókon, vízeséseken.

Az evezésen túl

A legtöbb túra egy csomag részét képezi. Gyakoriak a parti sütögetések, a csendesebb részeken való fürdés, vagy a sziklákról ugrálás. Ezek a hegyi folyók a legtöbb esetben lenyűgöző atmoszférával rendelkeznek, így az izgalmak mellett gyönyörű látvánnyal is gazdagodunk.

Az adrenalin és az újfajta élmények nagyon jól összehoznak bármilyen társaságot, ennek köszönhetően a túrák jó hangulatban telnek. A rafting szinte mindenki számára elérhető kortól és tapasztalattól függetlenül, azonban érdemes szem előtt tartani pár kizáró tényezőt. Bizonyos betegségek mellett, mint például az epilepszia vagy a gerincsérv a vadvízi evezés nem ajánlott. Ha viszont tudsz úszni és egy igazi életre szóló élményre vágysz, akkor érdemes a tervezett nyaralási helyszín környékén körbenézni és felvenni a kapcsolatot egy túraszervezővel.

Semmiképpen ne felejtsünk el azonban a túra előtt utasbiztosítást kötni, különösen akkor, ha sportolni is tervezünk.

Következő cikkünk:
Városnézés Dél-Olaszországban