Izland legszebb természeti képződményei

Izland egy igazán különleges ország, amely telis-tele van lenyűgöző természeti képződményekkel és csodálatos tájakkal! Aki egy nem mindennapi utazásra vágyik, tökéletes úti cél lehet számára a „tűz és jég” országának is nevezett Izland! Íme, a legszebb természeti kincsek, amelyeket már írhatsz is fel a bakancslistádra! 

Izland csodálatos szigetországa az Atlanti-óceán északi részén, kőzettanilag éppen Európa és Észak-Amerika határán fekszik. Habár az ország területe északon súrolja a sarkkört, éghajlata mégis enyhe, köszönhetően a Golf-áramlat által hozott meleg levegőnek. Az ország egyedülálló fekvésének és éghajlatának hála rengeteg természeti kincset rejt magában!

A sokszínű Izlandot gyakran nevezik a vízesések országának is, hiszen nem csak rengeteget lelhetünk fel az országon belül, de Európa legszebbjei is itt találhatóak. A Fjallfoss, a Dettifoss, a Gogafoss és a Seljalandsfoss csak néhány a rengeteg csodálatos vízesés közül, amelyek az ország természeti tájait színesítik. Tegyél egy túrát a vízesések valamelyikéhez és tapasztald meg testközelből a lezúgó víz hatalmas erejét! 

A képen égbolt, kültéri, természet, víz látható

Automatikusan generált leírás

Izland lélegzetelállító kanyonokban sem szűkölködik. A Fjadrargljufur-kanyon drámai sziklái között igazán különleges túrákat lehet tenni. A kirándulást csak a kontrasztot keltő élénk zöld növényzet teszi még látványosabbá. Az Ásbyrgi-kanyon egy monumentális patkó alakú képződmény, ahova egy könnyű kirándulás alakalmával el lehet látogatni. Ahhoz, hogy utazásodat még különlegesebbé tedd, látogass el a Thingvellir Nemzeti Parkon belül található Almannagjá-szurdokhoz is, ahol az észak-amerikai és az eurázsiai lemez találkozását csodálhatod meg és a szűk szurdokon keresztül a két kontinens között sétálhatsz. 

Amit semmiképpen nem érdemes lehagyni az izlandi bakancslistáról, az Vík. Vík az ország déli részén lelhető fel, különlegessége, hogy tengerpartját fekete bazalthomok borítja. A drámai hegyek, a fekete homok és az azúrkék tenger találkozása elképesztően egyedülálló látványt ad a tájnak. Ne hagyd ki Izland legkülönlegesebb gleccser-tavát sem, a Jökulsárlónt, ahol a változatos formavilágú jégtáblák és a tóban élő állatvilág biztosan Téged is elvarázsol! 
 

Akármelyik lenyűgöző úti cél felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el utazásunk előtt megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Marokkó legszebb természeti képződményei