Izrael legszebb természeti képződményei

Izrael a Közel-Keleten, a Földközi-tenger keleti partján fekvő ország. Északon Libanonnal, keleten Jordániával, Szíriával, délnyugaton Egyiptommal határos. Délen Eilat kikötőjénél az Akabai-öbölnél keskeny kijárata van a Vörös-tengerhez. Az ország számos lenyűgöző természeti látványossággal büszkélkedhet. Változatos tájain az északi országrész buja növényzetben megbújó festői vízeséseit, délen a száraz sivatagban felbukkanó látványos sziklaképződményeit csodálhatják meg a látogatók.

A képen kültéri, égbolt, fa, pálma látható

Automatikusan generált leírás

Izrael változatos klímája és érdekes geológiai adottságai lélegzetelállító természeti képződményeket hozott létre. Homokos tengerpartok, sivatagok, hatalmas mezők és még sok más megtalálható itt. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány gyönyörű helyszínt, melyet érdemes felfedezni, ha itt járunk. Lássuk, hogy melyek is ezek!

Vörös Kanyon

Az Eilat városának közelében található Vörös Kanyon igazán kivételes látnivaló. A három méter hosszú, homokkőbe vésődött vízmosás lenyűgöző látvány, és hiteles visszatekintés a múltba. Világos vörös és rozsdaszínben pompázik ez az egyszerre sima, de ugyanakkor kacskaringós meder, amelyben a Sani folyó hosszú idők óta méltsóságteljesen rója folyamkilométereit. A látogató a kanyon külsején vagy belsején haladva, viszonylag rövid kirándulás keretében csodálhatja meg ezt a fantasztikus természeti szépséget.

Holt-tenger

Izrael egyik fő nevezetessége a világ legmélyebb szupersós tava, a Holt-tenger, melynek partjai egyúttal a legmélyebben fekvő pontjai a szárazföldnek. Sótartalma ellenére létezik benne mikrobiológiai élet, így fontos kutatási terület azon tudósok számára, akik a sós vízzel „működő” mezőgazdaság lehetőségeit kutatják. A Holt-tenger sókristályai csodás látványt nyújtanak, ugyanakkor hátborzongatóan misztikus kép a víz tetején lebegő emberek látványa.

Eilat Korallzátony

Az ország legdélibb városának, Eilatnak a partjai közelében fedezhető fel a kivételes ökoszisztémával büszkélkedő korallzátony, az Eilat Korallzátony. Különleges élőlényekkel találkozhatunk ezen a vidéken, mint például bohóchalakkal, tűzhalakkal, papagájhalakkal vagy angolnákkal. Ez a vadregényes természeti csoda sok utazót vonz, köszönhetően szépségének és a remek búvárkodási lehetőségeinek.

Forrás: https://lativ.hu/izrael-tizenot-termeszeti-csodaja/

A világ egyedülálló természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Új-Zéland legszebb természeti képződményei