Jamaica legszebb természeti képződményei

Jamaica egy szigetország a Karib-tengerben, amely a Nagy Antillák és a Karib -tenger harmadik legnagyobb szigete. A reggae zenéről is elhíresült sziget rengeteg természeti kincset rejt magában. Fedezd fel Te is Jamaica legszebb természeti képződményeit és vigyél haza magaddal egy életre szóló emléket!

Dunn's River Falls

A Dunn’s River Falls Jamaica egyik nemzeti kincse. A 180 méter magas, gyönyörű teraszos vízesések minden szemet elkápráztatnak. A különleges kőzetek, a gazdag növényzet és a köztük lecsorduló víztömeg látványa rengeteg turistát vonz a térségbe minden évben. A Dunn folyó egyike azon kevés folyóknak a világon, amelyek közvetlenül a Karib-tengerbe folynak. Ha Jamaicában jársz, a Dunn’s River Falls mindenképp szerepeljen a listádon, hiszen tökéletes aktív kikapcsolódást kínál a térség. A turisták kedvenc tevékenysége a vízesések lépcsőinek megmászása, illetve a kis öblökben való megpihenés. A fürdés és kirándulás mellett akár a magasból, a kötélpályán átsuhanva is szemügyre veheted a tájat, ha ide látogatsz!

A képen kültéri, fa, víz, természet látható

Automatikusan generált leírás

Blue Hole, Ocho Rios

A jamaicai Ocho Rios-ban található Blue Hole egy tökéletes úti cél a fürdőzésre vágyóknak. A természet vájta „medence” és az azzal párosuló festői vízesés különleges természetközeli élményt nyújt az odalátogatóknak. A hely a Blue Hole nevet az elképesztően tiszta türkiz vízéről kapta. A Blue Hole tökéletes helyszínül szolgál a természet kedvelőinek, a sziklabúvároknak és az izgalmakat kereső túrázóknak is. 

Doctor's Cave Beach, Montego-öböl

A Montengo-öbölben elterülő Doctor’s Cave Beach Jamaica egyik legszebb homokos partja, amely a nevét egy brit orvosnak köszönheti. Az elképesztően finom fehérhomokos part méltán az egyik legkedveltebb úti célja Jamaica második legnagyobb városának, Montengo Bay-nek lakosai között. Egyesek szerint a strandot ásványi források táplálják és vize gyógyhatású. A strand mára az egyik legnépszerűbb az öbölben a turisták körében is. 

Akármelyik lenyűgöző úti cél felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el utazásunk előtt megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében!

Következő cikkünk: Haiti legszebb természeti képződményei