Járatinformációk

Akár utazni kívánunk, akár várunk valakit, érdemes a repülőgép érkezése, vagy indulása előtt többször is ellenőrizni, hogy minden rendben van-e az adott járattal. Rossz idő, vagy bármilyen egyéb fennakadás miatt késhetnek a gépek, és ha tisztában vagyunk ezzel, akkor akár órákat is spórolhatunk.
 
jaratinformacio-(1).jpeg

A jegy megvásárlásakor megkapjuk a járatszámot, ami alapján tudjuk ellenőrizni a járatunkat. De, ha ez valamilyen okból kifolyólag nem lenne a kezünk ügyében éppen, akkor az induló repülőtér és a célállomás megadásával is tudunk információkat szerezni arról, hogy éppen hol jár a gépünk. Mindezt a repülőtér vagy a repülőgép társaság telefonos információs vonalán is meg tudjuk tenni, azonban egyszerűbb online lekérdezni az adatokat. Szinte az összes társaság weboldalán elérhető egy erre kialakított felület, ahol könnyen, néhány perc alatt megtudhatunk mindent.

Itt folyamatosan friss adat áll a rendelkezésünkre, általában negyed óránként frissülnek a járatinformációk. Kimondottan fontos az ellenőrzés hosszabb utak esetén, egy – egy csatlakozás elmulasztása esetén, akár egész éjszakákat is eltölthetünk a reptéren. Így jobb félni, mint megijedni alapon jobban tesszük, ha folyamatosan tisztában vagyunk a járatunk hollétével.

A járatok mellett fontos a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása is.

Következő cikkünk:
Mit tehetek, ha késik a gép
 
 
[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']