Játékok gyermekeknek utazás közben

Közeleg a szünidő és az egész évben várt üdülés. Ám egy hosszú repülő-, vonat- vagy autóút nagy kihívás lehet a kisgyermekes családok részére. Ilyenkor mindenki várja a nyaralást és a pihenést, de sokak előre tartanak az utazástól, hogy vajon csemetéjük miként fogja viselni egyhelyben ülve a hosszú órákat… Összegyűjtöttünk néhány játékos ötletet, elfoglaltságot,  melyek segítségével csak úgy elrepülhet az idő és messziről elkerülhetjük a türelmetlen hisztit! És még csak elektromos kütyüket, tabletet sem kell elővennünk…

Énekeljünk az autóban

Remek élmény lehet mindnyájunknak, ha együtt, közösen a gyermekeinkkel dalra fakadunk a kocsiban egy hosszú út során. Megtaníthatjuk nekik kedvenc számainkat, vagy akár olyan nótákat, amelyeket nekünk énekeltek a szüleink kiskorunkban. Vagy eldúdolhatjuk a népszerű mesefilmek zenéit is, amelyeket ismernek. Jócskán megspékelhetjük a hangulatot, ha különböző stílusban adjuk elő ezeket, például vicces szöveggel vagy rockos változatban.

Barkohba, kő-papír-olló, szólánc

Ezekhez nagyszerű a játékokhoz szó szerint semmilyen kellék nem szükséges. Ha a felnőttek beszélgetni szeretnének, a gyerekek maguk is el tudják magukat foglalni vele, miközben az idő sokkal gyorsabban telik.

Foglalkoztató füzetek

Igazán kreatív fejlesztő és foglalkoztató füzeteket szerezhetünk be, melyekhez csak ceruza szükséges és csemeténk nem fog unatkozni. Színezők, rajzolni valók, rejtvények köthetik le srácokat. Így könnyen összeköthetjük a kellemest a hasznossal!

Torpedó és amőba játék

Egy kis kockás füzet és ceruza kell csak hozzá, na meg egy csipet versenyszellem, és mehet is a stratégiai játék! 

Mese kitalálás

Nincs is ennél egyszerűbb játék! Játszhatjuk például úgy, hogy az első játékos elkezdi a kedve szerint a történetet: „Egyszer volt, hol nem volt egy csodaszép királylány, aki…” Majd a másik játékos folytatja a mesét, és így tovább… Így együtt, egymás mondatait kiegészítve költhetünk egy szórakoztató, izgalmas kis fabulát. És persze gyermekünk fantáziáját is megdolgozhatjuk.

Üdülésünk előtt kössük meg a minden igényt kielégítő családi és csoportos utasbiztosítást a felhőtlen kikapcsolódás érdekében!

Következő cikkünk:
Európai fürdővárosok