Jó tanácsok a külföldi továbbtanuláshoz

A külföldi továbbtanulás a diákoknak egyértelműen segít az önállóbbá válásban, hiszen ebben az esetben mindent maguknak kell elintézniük, legyen szó a beiratkozásról vagy a mindennapi teendőkről, mint például mosás, főzés, takarítás és bevásárlás. Emellett komolya szakmai tapasztalatot és előnyt nyújt a munkaerőpiaci elhelyezkedés terén, illetve remek nyelvtanulási  lehetőséget foglal magába.

 

A tanulmányok folytatása egy külföldi országban igazán hasznos tapasztalatokat adhat a diákoknak. A beilleszkedés által nyitottabbá és elfogadóbbá válnak a hallgatók. Kivételes előnye, ha egy ország anyanyelvén hallgatnak tárgyakat, hiszen a speciális szakmai, illetve akadémia nyelvezetet is el lehet sajátítani. Nem beszélve a felejthetetlen élményekről, a kulturális sokkról, az új barátokról és kapcsolatokról. Sok diák érzi úgy, miután hazajön, hogy szeretne tenni valamit az itthoni közösségért, ezért a proaktivitásban is segít a kint töltött idő. 

Mire figyeljünk oda a tervezés során?

A siker fő kulcsa, hogy időben kezdjünk el foglalkozni az egyetem- és szakválasztás kérdésével. A jó döntést meghozását kellő önismerettel és pályaorientációval kell megalapoznunk, ezt követheti a tudatos profilépítés és felvételi felkészülés, amely a megfelelő segítséggel és kitartással biztosan meghozza gyümölcsét. Összefoglalva nagy előnyt jelent, ha valaki időben vág bele a jelentkezési folyamatba.

Tanácsadás a külföldön tovább tervező fiataloknak

Számos tanácsadói szolgáltatás érhető el a diákok részletes tájékoztatására. A konzultáció során a fiatalok megismerhetik a külföldi felsőoktatási lehetőségeiket. A megbeszélés alatt átnézésre kerül, hogy mely országokban, milyen feltételek mellett és milyen támogatási lehetőségekkel tud az adott hallgató tanulmányokat folytatni.
 

Legyen szó külföldi vakációról vagy továbbtanulásról, a legfontosabb a kényelem és a biztonság megléte, felkészülés bármilyen váratlan eseményre, melyre utasbiztosításunk a garancia!

Következő cikkünk: Milyen szempontokat vegyél figyelembe a külföldi egyetem kiválasztásakor