Kanári-szigetek időjárása

Lanzarote, Gran Canaria, Fuerteventura, Tenerife, La Palma, Gomera, El Hierro – a Kanári-szigeteket ez a hét önálló sziget alkotja. A hely igazi turistaparadicsom, a friss adatok szerint 2,1 millióan élnek itt, a legtöbben az idegenforgalomban tevékenykedve.
 

tenerife-(1).jpeg


A Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek időjárás szempontjából nagyszerű adottságokkal rendelkeznek, nyáron kellemes, kiszámítható meleg idő a jellemző. Mindez a száraz passzátszélnek köszönhető, de általánosságban is elmondható, hogy a szigetek időjárását az aktuális széljárás befolyásolja legjobban, ezek között tizenegy fajtát különböztetnek meg. A legmelegebb hónap a július és az augusztus, ilyenkor felhő alig van az égen, a hőmérséklet így akár 40 Celsius-fokig is felcsúszhat. Nem ez az átlagos, inkább a kellemes meleg idő, amely nem csak a strandoláshoz, de városnézéshez, túrázáshoz is alkalmas. Nem feltétlenül a hőmérőt kell figyelni, a hőérzet fontosabb, ezt a napsütés és a páratartalom is befolyásolja.

Ha valaki nyaralás tervez a szigetekre, érdemes utánanéznie, melyik széljárás uralja a kiválasztott időpontban a helyet. Az biztos, hogy a napsütésre nem lesz panasz, Európában ugyanis itt az egyik legmagasabb a napsütéses órák száma, éves szinten a háromezret is átlépheti. A leghidegebb januárban és februárban van, ilyenkor a hegyekben havazás is előfordul. Ami az óceánt illeti, nem kell tartani tőle, szinte egész évben lehet benne fürdeni. Nem a legmelegebb, de a nyári időszakban 22 és 24 fok között alakul. Télen sincs panasz rá, mindössze öt-hat fokot csökken, így búvárkodásra ilyenkor is tökéletes.

Bármikor is utazunk a Kanári-szigetekre a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása a legfontosabb!

Következő cikkünk:
Görögország időjárása