Kenya legszebb természeti képződményei

Kenya méltán Afrika egyik legkedveltebb célpontja: a szafari túrák különleges hangulata, a forróhomokos tengerpartok, a havas hegycsúcsok változatosabbnál változatosabb tájakkal kápráztatnak el minden szempárt. Fedezd fel te is Kenya legszebb természeti csodáit!

Kenyába a legtöbb turista a szafari túrák és azzal együtt a különleges vadonélő állatok élőhelyének meglesésére érkezik. Erre tökéletes alternatívát kínál a Masai Mara Nemzeti Rezervátum, ahova turisták ezrei érkeznek minden évben, hogy megcsodálják a zebrák és a gnúk éves vándorlását. A vándorlás minden évben júliustól októberig tart, így érdemes ekkorra tervezni az utazást. 

A Samburu Természetvédelmi Terület Észak-Kenyában lelhető fel, amelynek élővilága az Uaso Nyiro folyónak köszönhetően rendkívül gazdag. A nemzeti parkban az erdős területek és a szavanna találkozása változatos tájakat alkot. A területen olyan vadon élő állatfajokat szemlélhetünk meg testközelből, mint az oroszlán, gepárd, elefánt, leopárd, víziló és krokodil. 

A képen kültéri, fű, emlősök, nagymacska látható

Automatikusan generált leírás

A Kenya-hegy az ország legmagasabb, Afrika pedig második legmagasabb hegye a Kilimandzsáró után. A hegy havas csúcsai és erdős lejtői érdekes kontrasztot hoznak létre a messzebbi, Kenyában jellegzetes szavannák világával. Érdemes ellátogatni a Hell's Gate Nemzeti Parkba is, amely nevét egy keskeny szurdokról kapta. A meredek, különleges formavilágú sziklaképződmények és szurdokok igazán egyedülálló élményt nyújtanak. Az élményt már csak a leopárdok, gepárdok és oroszlánok közelsége fokozza túra közben!

Malindi tökéletes betekintést nyújt a kenyai tengerpartok világába. A part a csodálatos korallzátonyaival, kristálytiszta vízével és forróhomokos strandjaival tökéletes alternatívát kínál a pihenni vágyóknak. A pihenés mellett az ideérkezőknek lehetőségük van snorkelezni, és szörfözni is. A Nakuru-tó egy sekély tó Kenyában, amelynek fő vonzereje a turisták körében a több százezer színes flamingó jelenléte. A tavat a világ egyik legnagyobb madármegfigyelő helyének is tartják, ugyanakkor számuk az utóbbi időben vészesen csökken a környezetszennyezés hatásai miatt. 

Akármelyik lenyűgöző úti cél felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el utazásunk előtt megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében! Biztonságos utazásra fel!
Következő cikkünk: Izland legszebb természeti képződményei