Kerékpár helyszínek Magyarországon

Mindamellett, hogy a biciklizés remek időtöltés és nagy sport értékkel bíró tevékenység, kétkeréken sok helyre gyorsan eljuthatunk, sőt az alacsonyabb útiköltségek mellett még parkolóhelyet sem kell majd keresnünk. Összegyűjtöttük Magyarország legjobb kerékpáros helyszíneit, ahova még idén ősszel érdemes ellátogatnotok!

 

 

Balaton

Bármelyik évszakban is járunk, a magyar tenger mindig tökéletes választás egy kis kirándulásra. A szuperül kiépített kerékpárutak pedig lehetővé teszik, hogy a szebbnél szebb helyeket biciklivel közelítsük meg. Az igazi sportembereknek lehetőségük van a tó körbetekerésére. Amennyiben erre nem vállalkoznátok, az északi-part egyes részei felejthetetlen élményeket rejtegetnek. Balatonfüred remek strandokkal, sétálóutcákkal, kávézókkal és éttermekkel várja a látogatókat, a kulturális programok kedvelői pedig a Tihanyi Apátságot is megtekinthetik. 

Dunakanyar

Budapesthez közeli elhelyezkedése és lenyűgöző természeti adottságai miatt a Dunakanyar a fővárosi bringások kedvenc útvonalává vált. Kétkeréken szinte az egész terület bejárható, akár Esztergomig is elmehetünk. A Pilis és a Visegrádi-hegység gyönyörű természeti környezetében bicajozva Szentendrére és Visegrádra egyaránt érdemes betérni.

Velencei-tó

A Velencei-tó szintén közeli úti cél, ha a fővárosból indulunk. Kisebb területe végett a körbetekerés kevésbé fárasztó és időigényes, tökéletes helyszínt biztosít egy egynapos kiruccanáshoz. 

Fertő-tó

Amennyiben több napos kirándulásra vágytok, válasszátok a Fertő-tavat! Bár a terület nagyobb része Ausztriához tartozik, a megfelelően kiépített kerékpárutak lehetővé teszik a biztonságos átjárást.  A régió lenyűgöző környezeti adottságain kívül páratlan élővilággal rendelkezik, melyet érdemes felfedezni.

Alföld

Ha gyerekekkel indulnátok útnak, akkor számotokra egyértelműen az Alföld lesz az ideális úti cél. A terület könnyű terepei, sík területei nagy mértékben megkönnyítik a biciklitúrát, főleg családosan. Látnivalóból természetesen az ország ezen régiójában sincs hiány. Ellátogathattok a szépséges Tisza-tóhoz, mely remek helyszínt biztosít a kerékpározáshoz. Mindemellett számos nemzeti park és vadaspark várja a látogatókat.

 

Váratlan helyzetek és kellemetlen meglepetések nem csak külföldi utazás során adódhatnak. Sportolással egybekötött kiruccanás esetén pedig fokozódik a balesetek kockázata. Fordítsatok kellő figyelmet biztonságotokra és indulás előtt ne felejtsétek el megkötni a megfelelő utasbiztosítást, a felejthetetlen élmények érdekében!

Következő cikkünk: Az utazás jótékony hatásai