Kína legszebb természeti képződményei

Kína a világ legnépesebb és Kelet-Ázsia legnagyobb országa, amely egyben túlmutat régióján, mivel mind Közép-Ázsiában, mind a tengeren vannak területei. Ez a hatalmas ország elképesztő történelmi és kulturális értékekkel rendelkezik. Kína a legősibb folyamatosan fennálló civilizáció. Ha az ember Kínába látogat, akkor rengeteg kihagyhatatlan természeti látnivaló várja, hogy felfedezzék.

A képen természet, kültéri, erdő, körülvéve látható

Automatikusan generált leírás

Erősen leegyszerűsítve kimondható az, hogy Kína területe nyugatról keletre lépcsőzetesen lejt. Nyugaton nagyrészt magas hegységek találhatók Himalája, Kunlun, Tiensan stb., valamint a Csinghaj-tibeti-fennsík, innen keletre haladva egyre alacsonyabb hegységek és fennsíkok következnek, s végül az ország keleti felének nagy része alföld. Az ország szárazföldi területének több mint kétharmadát hegységek foglalják el. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány helyszínt, melyet érdemes felfedezni, ha itt járunk. Lássuk, hogy melyek is ezek!

Huanglong

A Huanglong, másnéven Sárga Sárkány völgy Szecsuán tartományában, Huanlun természetvédelmi területén helyezkedik el. Huanglong 3576 méter magasan a tengerszint fölött található, területe 21 négyzetkilométer. 693 tó terül el a fennsíkon és a mésszel borított felszínen teraszos tavacskák sorakoznak egymás felett, amelyekről vízesések zúdulnak a mélybe. A színes medencéket termálforrások táplálják, melyek elképesztően különleges látványt nyújtanak.

Jangce folyó

A gyönyörű Jangce folyó a leghosszabb folyó Ázsiában. A maga 6300 km-ével az Amazonas, a Nílus és a Mississippi-Missouri után a Föld 4. leghosszabb folyója. Egy kínai mondás szerint: „Aki még nem hajózott fel a Jangcén, az még nem látott semmit a világból”. Ez utal a folyó festői, vadregényes környezetére. Érdemes felfedezni!

Danxia-hegység

A Danxia-hegység egy különleges geológiai képződmény. A meghökkentő látványú, színes hegyek a Világörökség védett természeti értékei közé tartoznak. Az úgynevezett danxia hegyvonulatokon a homokkő rétegek jól elkülönülnek egymástól, változatos, hol csíkos, hol hullámzó formákat alkotva. Ez a természeti csoda 24 millió évvel ezelőtt alakult ki.

A világ egyedülálló természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Vietnám legszebb természeti képződményei