Kis kedvenccel a világ körül

Az elmúlt években drasztikusan megnőtt az otthon tartott állatok száma. Ebben jelentős szerepe volt a járványnak is, azonban a szigorú korlátozásoknak vége és nyáron nyugodtan utazhatunk kedvünk szerint. A jó hír, hogy ezt kutyával, macskával is megtehetjük, sőt az Erópai Unión belül vadászgörényeinkre is ugyanolyan feltételek vonatkoznak, mint két népszerűbb társára.

Utazas-kisallattal-(1).jpeg

Hogyan készítsük fel az állatot az utazásra?

Az első és legfontosabb teendő mielőtt kutyánkkal, macskánkkal útra kelünk, hogy utána nézzünk a célországban érvényes feltételeknek. Amíg az EU-n belül maradunk addig nincsen nehéz dolgunk. Ebben az esetben csak arról kell meggyőződni, hogy az állat rendelkezik mikrochippel (és az valós adatokat tartalmaz), be van oltva veszettség ellen, illetve bizonyos országok esetében galandféreg elleni kezelésben is részesülniük kell. Kell még emellett egy európai kisállatútlevél nevezetű okmány, amelyet bármely, arra engedéllyel rendelkező állatorvos kiállíthat és az állat teljes élettartama alatt érvényes.

A legjobb utazási eszközök állatokkal

Az utazási módszerekről elmondható, hogy állataink számára sok szempontból az autós utazás a legjobb. Ott végig a közelünkben lehet, szemmel tudjuk tartani, bármikor megállhatunk pihenni, ételt, italt adni neki. Azonban, ha messzire utazunk sem kell megijedni, a legtöbb légitársaság engedélyezi a kisállat szállítást. Azonban a szabályozás minden cég esetében eltérő ezért erről is mindenképpen előre kell tájékozódni. A legtöbb esetben a nagytestű állatok kizárólag a csomagtérben utazhatnak. Az ezzel járó megpróbáltatások miatt érdemes csak akkor kitenni ennek az állatot, ha hosszabb időre utazunk, esetleg külföldre költözünk.

A szálláshely jelentősége

A célország rendelkezései, illetve a repülőtársaságok eltérői szabályozásai mellett egy harmadik dolognak is mindenképpen utána kell néznünk. Ez nem más, mint a lefoglalt szálláshely kisállatokkal kapcsolatos rendelkezései. Szerencsére egyre több helyen nem okoz problémát állatok fogadása, de jobb ha nem ér minket kellemetlen meglepetés az érkezés után.

Az biztos, hogy ha megtehetjük érdemes magunkkal vinni kis kedvenceinket is. Ezzel számukra is életre szóló élményeket szerezhetünk és olcsóbb is lehet, mint panzióba adni őket. Az utazás előtt mindenképpen gondoskodjunk utasbiztosításról, ráadásul Auto Assistance csomagunk háziállatok biztosításáról is gondoskodik.

Következő cikkünk:
Feltöltődés a hegyekekben