Kolumbia legszebb természeti képződményei

A sokszínű Kolumbiában felfedezhetjük a gyönyörű tengerpartokat, elveszhetünk a nagyvárosok zajában és megtapasztalhatjuk a lélegzetelállító természeti csodák látványát is. A dél-amerikai ország rengeteg felfedezni valót rejt, így mutatjuk, hogy miket érdemes felírnod a bakancslistádra! 

Mivel is kezdhetnénk a felsorolást, ha nem a kolumbiai fővárossal, Bogotával? A különleges fekvésű nyüzsgő város rengeteg nevezetességet tartogat a turisták számára. Ha ebben a hatalmas városban járunk, mindenképp vegyük az irányt a központjába, ahol többek között átélhetjük a Candelaria negyed sajátos hangulatát vagy ellátogathatunk az Arany és Botero múzeumokba. Érdemes megtekinteni a Plaza de Bolívart is, vagy megcsodálni a város zaját távolról, a Monserrate-hegyről. 

A képen hegy, égbolt, kültéri, természet látható

Automatikusan generált leírás

Ha kivételes emlékeket gyűjtenél kolumbiai utazásod során, Guatapé falujának meglátogatása kiváló célpont lehet. Guatapé az egyik legkülönlegesebb falu Kolumbiában, amelyet egy mesterségesen kialakított víztározó vesz körül. Már maga a víz és a hegyek találkozása páratlan hangulatot varázsol a falunak, de a gyönyörű környezet mellett érdemes megcsodálni a házak sajátos építészetét is. A környék legnépszerűbb nevezetessége a La Piedra del Peñol kilátó, amelyhez 650 lépcsőfok vezet fel. 

A természet kedvelőinek tökéletes úti cél lehet a Tayrona Nemzeti Természeti Park, ahol a csodálatos növényzet mellett idilli pálmafás strandokat látogathatunk meg, mint például a Cañaveral vagy az Arrecifes. A strandokra vezető útvonal egy hatalmas erdős területen vezet végig, ahol testközelből is megismerhetünk számos vadon élő fajt, mint például a különleges madarak és majmok. 

Kolumbia egyik legkülönlegesebb természeti kincse a Tatacoa-sivatag, amely vörös, szürke és okkersárga színekben pompázik. A sivatag vörös része, amely Cusco területén található, a leglátványosabb. Az erózió által kialakított jellegzetes formák még egyedülállóbbá teszik a látványt, amelyet megleshetünk a környéken fellelhető kilátók egyikéből. A sivatag viszonylag nehezen megközelíthető, de az igazi kalandvágyóknak megéri ezt a kivételes természeti jelenséget megtapasztalni.

A világ egyedülálló természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Peru legszebb természeti képződményei