Kuba legszebb természeti képződményei

Kuba a sajátos hangulatáról ismert karibi szigetország, amely megszámlálhatatlan természeti kincsek rejt magában! Ismerd meg Te is ezeket a lélegzetelállítóan gyönyörű tájakat és írd fel a bakancslistádra a számodra legkedvesebbeket! 

Vinales-völgy

A Kuba szívében található csodálatos természeti szépségű Vinales-völgy az UNESCO természeti világörökség részeként ékesíti az országot. A gazdag esőerdőjének és egyedülálló állat-és növényvilágának hála a völgy valóban a természet szerelmeseinek kedvez. A völgyet hegyek és dohányfarmok veszik körbe, amelyek a mai napig is az ikonikus kubai szivarokhoz termelik a dohányt. A földből kiemelkedő sziklák, a messziről látható pálmák és a buja növényzet találkozása az egyik legszebb és legegyedülállóbb látványt nyújtják Kubában. Érdemes a Vinales-völgybe legalább egy napos túrát tervezni és akár az ültetvények között kipróbálni a lovastúrát is. 

A képen hegy, fű, kültéri, égbolt látható

Automatikusan generált leírás

Ciénaga de Zapata

A Ciénaga de Zapata, azaz magyarra fordítva a Zapata-mocsár a Zapata-félsziget egyik legfontosabb ökológiai területe, hiszen a dús mangrove erdők között húzódó lápvidék rengeteg madárfajnak ad otthont. Itt fellelhetjük Kuba nemzeti madarát is, ami a tocororo névre hallgat. A Ciánaga de Zapata-n belül több mint 900 őshonos növényfaj, 175 madárfaj, 31 hüllőfaj és több mint 1000 gerinctelen faj található. A mocsaras vidékre látogatóknak igazi természetközeli élményben lehet részük és felfedezhetik Kuba nyugodtabb övezeteit a túrákon keresztül.

Sierra Maestra

A Sierra Maestra egy hatalmas hegység Kuba délkeleti részén, Oriente tartományban. A monumentális hegy hirtelen, függőlegesn emelkedik ki a partról, ettől nyújt olyan lenyűgöző látványt. A hegyvonulaton található az ország legmagasabb pontja is, az 1974 méteren fekvő Pico Turquino. A hegység nem csak látványban, de történelme révén is hozzáad a kubai miliőhöz, ugyanis ezek a hegységek adtak otthont egykor Fidel Castronak és lázadó seregének a Batista megdöntéséért folytatott harc során. A La Comandancia de la Plata Fidel Castro gerilla főhadiszállása volt, érdemes oda is kitérőt tenni, ha a Sierra Maestra-n járunk. 

Akármelyik lenyűgöző úti cél felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el utazásunk előtt megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében!

Következő cikkünk: Jamaica legszebb természeti képződményei