Külföldi utazás csecsemővel

A legtöbb szülő kisbabájuk érkezése után bármit megadna egy kis pihenőért, de jellemzően az 1 éves kor alatti gyermekkel nem indul útnak a család. De persze előfordulhat, hogy az utazás elkerülhetetlenné válik, vagy hogy egyszerűen ráununk arra, hogy be vagyunk zárva a négy fal közé. Szerencsére egy kisbabával nem lehetetlen utazni, csak tudni kell, hogy hogyan érdemes!

A képen személy, beltéri, baba, totyogó látható

Automatikusan generált leírás

A legtöbb kisbaba szinte azonnal kész az utazásra, miután megszületik. A legtöbb légitársaság azt javasolja, hogy két napnál fiatalabb gyermekkel ne szálljunk repülőre, de ezen kívül nincsenek igazán korlátok. Fontos, hogy ha a csecsemők érzik, hogy valaki a karjaiban tartja őket és rendszeresen kapnak enni, akkor nem igazán nyűgösködnek majd utazás közben. A mozgás és aktivitások akár az alvásban is segíthetnek nekik. Amennyiben a babánk betegeskedik, vagy egyszerűen úgy érezzük, hogy még nem áll egészen a kezünkre a gondozása, akkor nem javasolt útra kelni vele. Várj néhány hetet, míg teljesen elmúlnak az átmeneti betegségei, és hogy mi is jobban hozzászokjunk a szoptatáshoz, a pelenkacseréhez és az egyéb feladatokhoz is.

Ha repülővel kelünk útra, érdemes kenguru stílusú babahordozóban tartani gyermekünket. A kisbabák sokkal nagyobb biztonságban érzik magukat, ha folyamatosan közel lehetnek hozzánk és érezhetik az illatunkat. A kisebb babák számára a legjobb opció minden bizonnyal egy olyan babakocsi, amelynek kosara eltávolítható és könnyedén rögzíthető egy autó ülésére is. Ez némileg egyszerűbbé teszi az autós és repülős utazásokat, és könnyebbé teszi a baba hordozását az autótól egy kávézóba, vagy a repülőtől egészen a szállodáig. Az ilyen jellegű babahordozó rendszerekkel azonban érdemes vigyázni, mert meglehetősen sok helyet foglalnak el otthon, így nem feltétlenül éri meg beszerezni egyet, ha az ember nem utazik autóval.

Csak nyugodt állapotban, kipihenten érdemes útnak indulni – ez megadja az alapján egy gondtalan, jó hangulatú utazásnak. Az elengedhetetlen élelmiszereken kívül néhány kedvenc játékot is érdemes magaddal vinni, amikkel babánk kedvére játszhat útközben. Csörgők, plüssállatok, fényes (nem lenyelhető) dolgok – lényegében bármi, amivel szívesen játszik. 

forrás: https://oxigenhotel.hu/mikor-es-hogyan-erdemes-utazni-csecsemovel-html/ 

Mindig legyen az első a családunk biztonsága, ezért válasszuk a minden igényt kielégítő utasbiztosítást!

Következő cikkünk:
Játékok gyermekeknek az utazás közben