Legjobb európai úticélok

Európa több tekintetben is kiránduló paradicsomnak számít, hiszen a hűvösebb éghajlattól a melegebb klímáig, a sík terepektől a hegycsúcsokig, a csodálatos tengerpartokon és romantikus városokon át szinte minden adott egy kellemes nyaraláshoz. Bármerre is indulunk biztos, hogy varázslatos helyen fogunk kikötni.
 
europai-uticel-(1).jpeg

Ha városnéző túrára indulnánk, akkor remek választás Krakkó, kicsit messzebb van, mint gondolnánk azonban az út a lenyűgöző Tátrán keresztül vezet odáig, így nem csak a megérkezés, de az utazás maga is elragadó élményt ad. A természet szerelmeseinek ajánlott a horvátországi Plitvicei-tavakhoz ellátogatni – egy tórendszer, mely úgy fest, mintha valóban egy festőművész alkotása lenne. Meglehetősen kedvelt kirándulóhely, így, ha tényleg mindent beszeretnénk járni érdemes korán indulni, hogy elkerüljük a tumultust. Ha már Horvátországban járunk Krk szigetét sem érdemes kihagyni, ahol festői tengerpartokon pihenhetünk, és pompázatos falvak között barangolhatunk.

Abban az esetben, ha inkább a magaslati levegő vonz, akkor irány Innsbruck - Ausztria ékszerdoboza, mely olyan hegycsúcsokkal van körbevéve, melyek látványával szinte képtelenség betelni. Ha pedig Róma, vagy Nápoly hangulatára vágyunk, de elkerülnénk a zsúfoltságot, akkor tökéletes úti cél Mantua, ahol az olasz életöröm, a varázslatos építészet és történelem vár minden látogatót a turista forgatag nélkül.

Az úticél mellett az utasbiztosítás kiválasztása is rendkívül fontos az utazás megkezdése előtt.

Következő cikkünk:
Legszebb európai szigetek