Legjobb hazai és külföldi utazós YouTube-csatornák

Külföldi utazás szervezése előtt a legtöbben szeretnek véleményeket olvasgatni az adott célországról vagy városról, hogy biztosak legyenek benne, valóban érdemes-e oda látogatni. Azonban a legjobb, ha az ott szerezhető jó és rossz élményeket saját szemünkkel látjuk. Hogy hogyan? Rengeteg utazással kapcsolatos YouTube-csatorna létezik az interneten, amelyek betekintést nyújtanak a legnépszerűbb és legismeretlenebb úticélok világába egyaránt. Mutatjuk is, hogy melyik csatornákat érdemes követni, ha inspirációt gyűjtenénk!

Legjobb_hazai_es_kulfoldi_utazos_youtube_csatornak.jpeg

Utazós YouTube-csatornák, amelyekre érdemes feliratkozni

A Beférek a bőröndbe? nevű csatorna nem véletlenül büszkélkedhet 43 ezer feliratkozóval. A világutazó Laci négy éve kezdte el utazós videóit megosztani a YouTube-on, azóta pedig töretlenül számol be videóblogokon keresztül utazásairól. Kína, Új-Zéland, Ausztrália, Törökország, Izland, Görögország csak kevés példa a youtuber eddigi úticéljai közül, ahol megfordult az évek alatt. Utazásai során nem csak a népszerű és rejtett látványosságokat mutatja meg nekünk, de a helyi gasztronómiai élményekkel és a helyi állatvilággal is megismerkedhetünk videóin keresztül. Ezen kívül utazási tippekkel és tanácsokkal is ellát minket, amelyeknek hasznát vehetjük saját utunk során is. 

Tarts Velem” – invitál bennünket ez a csatorna, amely videóin keresztül több érdeklődési kör kedvelője is megtalálja a maga kedvencét, hiszen az utazós videók mellett az autók szerelmesei és a fotózás, videózás iránt érdeklődők számára is megannyi tartalom található a csatornán. Többek között lélegzetelállító drónfelvételek, különleges, elhagyatott helyek, autós túrák és technikai tippek is várják a nézőket, miközben belepillanthatunk olyan külföldi városok világába, ahová mi is szívesen ellátogatnánk. 

Hogy említsünk külföldi példát is, például Hey Nadine rengeteg kalandot élt már át utazásai során, az elmúlt 9 évben pedig meg is osztotta ezeket az élményeket videóban nézőivel. Nehéz lenne olyan országot találni, ahol még ne járt volna. Olyan különleges szemszögből mutatja meg ezeket a desztinációkat, ahogyan biztosan nem láthattuk még: például megtudhatjuk, milyen farkasok között megszállni éjszakára, cápák között úszkálni, Indiában önkénteskedni vagy esetleg tündérekre vadászni. Az izgalmas utazós videók mellett Nadine rengeteg hasznos utazási tanáccsal is ellátja követőit, utazási top listáival pedig segít leszűkíteni a lehetőségeinket, hogy könnyebben dönthessünk következő utazásunk céljáról. 

Ha pedig már eleget inspirálódtunk ezekből a videókból és kiválasztottuk következő úticélunkat, ne feledkezzünk meg a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről sem indulás előtt!

Következő cikkünk: Külföldi önkéntes munkavállalásnál mire figyelj oda?